Αίσθηση, αλλά και σφοδρή αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, προκάλεσε το εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», το οποίο παρουσιάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γυμνό σε μια μπανιέρα να παθαίνει ηλεκτροπληξία. Την εικόνα συνοδεύει η λεζάντα «Εντογάν, μόνο η μοίρα μπορεί να τον εξαφανίσει».

Το περιοδικό, που κυκλοφόρησε σήμερα Τετάρτη, αναφέρεται στη νίκη του Ερντογάν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και πρόσθεσε: «Στις 28 Μαΐου το τουρκικό έθνος θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση».

«Αφού το κουρέλι του “Charlie Hebdo” έχει τρελαθεί τόσο πολύ, αυτό σημαίνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαΐου θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» δήλωσε συγκεκριμένα ο Καλίν.

Από την πλευρά του, ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, έκανε λόγο για «ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο» και πρόσθεσε: «Η μεγάλη επιτυχία του προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους». «Με το τελευταίο ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο κατά του προέδρου μας, το “Charlie Hebdo” απέδειξε για άλλη μία φορά στον κόσμο πόσο αηδιαστικό είναι. Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους, να σκορπίσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους και να κάνουν εμετό από τη μνησικακία και το μίσος τους. Απευθύνομαι στο “Charlie Hebdo” και στα παράγωγά του: Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας απομακρύνετε από τον δρόμο μας. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την ανηθικότητα και τους κοιτάμε με οίκτο στα μάτια, καθώς αγωνίζονται σε αυτή την απόγνωση» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλτούν.