Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ένα ζευγάρι, το οποίο έκρυψε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης, που επρόκειτο να διακινηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειτα για έναν 33χρονο Αλβανό και την 27χρονη Ελληνίδα σύντροφό του, οι οποίο παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν.

Συγκεκριμένα, η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης είχε πληροφορίες για τη μεταφορά των ναρκωτικών και, όταν το όχημα που οδηγούσε ο 33χρονος με συνοδηγό την 27χρονη έφτασε στα διόδια των Νέων Μαλγάρων διενεργήθηκε έλεγχος, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν 25 δέματα, επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό της ρεζέρβας, που περιείχαν συνολικά 12 κιλά και 200 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αποθήκευαν και στη συνέχεια οργάνωναν τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας. Ο πρώτος συλληφθείς, κατά την ίδια ανακοίνωση, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή (κατά συναυτουργία).