Τουλάχιστον σε όσους παρακωλύουν το έργο της κυβέρνησης Τραμπ.

Περίεργα μηνύματα και απειλές για την ζωή τους δέχονται πολλοί από τους δικαστές στις ΗΠΑ, που αρνούνται να εφαρμόσουν σωρεία από νόμους που έχει ήδη περάσει η κυβέρνηση Τραμπ, κυρίως μέσα από διατάγματα.

Τρανό παράδειγμα ο Δημοκρατικός Αντιπρόσωπος του Τέξας Al Green, ο οποίος γίνεται το πρώτο μέλος του Κογκρέσου που πρόκειται να παραπέμψει τον Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Από την στιγμή που το ανακοίνωσε αυτό, ο ίδιος ομολόγησε πως δέχεται μέχρι και απειλές για τη ζωή του, μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων ή γραπτών μηνυμάτων.

“Αναφέρω σήμερα, κύριε Πρόεδρε, να ζητήσω την εκδίωξη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Δεν το κάνω αυτό για πολιτικούς σκοπούς, κύριε Πρόεδρε, το κάνω διότι πιστεύω στα μεγάλα ιδανικά που αντιπροσωπεύει αυτή η χώρα – η ελευθερία και η δικαιοσύνη για όλους, η αντίληψη ότι πρέπει να έχουμε κυβέρνηση του λαού, για τον λαό, γιατί, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει πίστη στη χώρα αυτή ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο και αυτό περιλαμβάνει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”.

Ουδείς γνωρίζει την τροπή που μπορεί να πάρουν τα πράγματα στις ΗΠΑ, ωστόσο οι δικαστές και εισαγγελείς αποτελούν ήδη ένα πρώτο επίπεδο στην διαμάχη εναντίον του βαθέος κράτους και της…αντισυστημικής κυβέρνησης Τραμπ.

 

ΠΗΓΗ