Οι New York Times διερωτώνται «Τι είναι μέσα στο κουτί;» και προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο γύρω από το δώρο. Μάλιστα η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στην απερχόμενη Μισέλ καθώς ήταν εκτός πρωτοκόλλου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος να το πάρει από τα χέρια της. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι δύο πεζοναύτες που φρουρούν την είσοδο οφείλουν να παραμείνουν στη θέση τους. Τελικά παρενέβη ο Μπαράκ Ομπάμα, που πήρε το κουτί και το μετέφερε στο χολ, μέσα στον Λευκό Οίκο.«Θα φροντίσω εγώ το πρωτόκολλο εδώ» είπε χαριτολογώντας ο Ομπάμα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που επεσήμαναν οι χρήστες στα social media είναι πως το γαλάζιο κουτί ήταν από τα Tiffany & Co. Οι NYT επικοινώνησαν με εκπρόσωπο των Tiffany ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το κουτί, αλλά ο οίκος κοσμημάτων αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε αποκάλυψη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κουτί περιείχε σοκολατάκια Bitter μαζί με το παλιό singl των Verve,”bitter sweet syphony” και σύμφωνα με κάποιες άλλες φήμες περιείχε σκληρές και αγουρωπές μπανάνες.Οι συμβολισμοί είναι προφανείς σε κάθε περίπτωση.

ΠΗΓΗ