Προς πλήρη επανασχεδιασμό του ρόλου και της μορφής της πανεπιστημιακής Αστυνομίας προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έθεσε τους νέους άξονες λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη φύλαξη των πανεπιστημίων, ο κ.Μηταράκης είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης: «Το πλαίσιο της πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται… Θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στη φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Με αφορμή τα επεισόδια στη Βεΐκου ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να αποφύγει γενικευμένη βία: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλούς τραυματισμούς, το αποφύγαμε, ελέγξαμε την περίμετρο για να μην ξεφύγει».

Επίσης έγινε γνωστό ότι χθες Τρίτη ο Νότης Μηταράκης υπέγραψε τη δημιουργία έφιππου τμήματος στην Αστυνομία, το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.