Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, καθώς συμπληρώνονται τέσσερις ημέρες που ξέσπασε ο πύρινος εφιάλτης στο νησί.

Προσπάθειες καταβάλλονται από τα τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στη φωτιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τουλάχιστον τέσσερις αναζωπυρώσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, αλλά και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς από Απόλλωνα προς Λάερμα, το οποίο συνεχίζει να καίει.

Τις προσπάθειες ενισχύουν επίγειες δυνάμεις, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, Στρατός, Αστυνομία κ.ά., ενώ από χθες χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων κάνουν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε όλη την περιοχή όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να κατευθυνθεί η φωτιά.

Βελτιωμένη η εικόνα στις πυρκαγιές σε Δυτική Αττική και Λακωνία

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν όλο βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές στα μέτωπα της Δυτικής Αττικής και τη Λακωνία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα είναι βελτιωμένη όπου πλέον δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο μέτωπο αλλά μόνο μικρές εστίες φωτιάς, όμως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν και σήμερα υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής τους.