Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και 11,5 έτη πρόσκαιρης κάθειρξης κατά συγχώνευση για τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να καταβάλει και 21.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Η δευτεροβάθμια απόφαση ανακοινώθηκε απουσία του ήδη καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό Αναγνωστόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στις Φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν και να του διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η υπεράσπισή του αιτήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ωστόσο ο εισαγγελέας της Έδρας Γ. Κούτρας εισηγήθηκε αρνητικά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα στο μεγαλύτερο βαθμό της οικογένειας της Καρολάιν, το οποίο μεταβιβάστηκε στην αποκλειστική κυριότητα του κατηγορουμένου. Επίσης τόνισε πως είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δύο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. «Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου» τόνισε ο κ. Κούτρας. «Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης του ελαφρυντικου στον κατηγορούμενο» τόνισε ο εισαγγελάς και έκανε λόγο για την εξύφανση ενός σατανικού σχεδίου από τον κατηγορούμενος καταλήγοντας: «Έδρασε με έναν τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού ειχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».