Το κατώφλι των φυλακών πέρασαν μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια δύο από τους συνολικά δέκα κατηγορουμένους στην υπόθεση των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης και ο κατηγορούμενος ως υπαρχηγός της. Οι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι της υπόθεσης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κατά περίπτωση με καταβολή εγγυοδοσίας. Οι δέκα κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όλα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το κύκλωμα είχε πελατολόγιο 13.000 ατόμων, ενω τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ και η ζημιά στις δικαιούχες εταιρείες (Cosmote – Nova) στα 100.000.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύφθηκε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν δημιουργήσει παράνομη διαδικτυακή πλατφόρμα για την οποία χρησιμοποιούσαν ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης συνδρομητών που εγκαθιστούσαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κινητό τηλέφωνο. Τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν τα χρήματα είτε χέρι με χέρι είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών στο εξωτερικό ή σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και μελών των οικογενειών τους.

Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει «συνδρομητικά πακέτα» με ταινιοθήκη για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ το ξέπλυμα του χρήματος γινόταν με αγορά ακινήτων, ίδρυση ατομικών εταιρειών και στοιχηματικών εταιρειών.