Το κυρίαρχο πολιτικοδημοσιογραφικό κατεστημένο πειθήνιο στις ευρωκατοχικές δυνάμεις, τρομοκρατεί τους ζαλισμένους πολίτες  με έωλα επιχειρήματα του τύπου ότι, δε θα έχουμε τρόφιμα,φάρμακα κλπ.. Εξορκίζει την επιστροφή στη δραχμή  ως τον Εξαποδώ που θα μας γυρίσει στο Μεσαίωνα. Μόνιμα, αντιπαρέρχεται  το γεγονός ότι, ενώ η ένταξή μας στην Ευρωζώνη  το 2002 έγινε για να στηριχθεί και να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια με τη δραχμή, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, η χώρα μας ουδέποτε έζησε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή. Ασφαλώς και μέρος της ευθύνης οφείλεται στο άθλιο πελατειακό μας σύστημα και το ξεχαρβάλωμα των δημόσιων οικονομικών από ανεύθυνες ηγεσίες των τελευταίων είκοσι χρόνων, που πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν. Αλλά παρόμοιο παρακμιακό σύστημα υπήρχε, λιγότερο ή περισσότερο  και σε περιόδους της δραχμής και όμως, ζούσαμε πολύ καλύτερα.

Άλλωστε, η διαφθορά στην πολιτική δεν αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα, αφού ενδημεί σε όλες τις χώρες αν και με διαφορετικού βαθμούς έντασης. Επι πλέον, ο ιός του μολυσματικού και καταστροφικού ευρώ δεν έχει πλήξει μόνο την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, τις επιλεγόμενες PIGS ( Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ισπανία), οι οποίες έχουν καταρρεύσει μετά την ένταξή τους στην ευρωζώνη. Μια ματιά στην πορεία του ισοζυγίου των πληρωμών τους, αποδεικνύει αυτή τη  διαπίστωση. ( βλ. European Central Bank, Harmonized real exchange rates). Αλλά και ο μέσος όρος της ανάπτυξης των χωρών της ευρωζώνης, βρίσκεται στην ουρά της διεθνούς ανάπτυξης.

Στο αποκαλυπτικό διάγραμμα που παρατίθεται ποιο κάτω από στοιχεία της World Bank, αναδεικνύεται η τραγική οικονομική αποτυχία του ευρώ. Μετά την κρίση του 2008, σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου διεθνώς, αναπτύσσονται ικανοποιητικά έως αλματωδώς , με εξαίρεση αυτές της ευρωζώνης που σέρνονται, της νότιας ευρωζώνης που καταρρέει και της Ελλάδας που καταστρέφεται.

Μετά από τα τελευταία οχτώ χρόνια της ευρωμνημονιακής κατοχής και καταστροφής, τι άλλο θέλουμε για να αντιληφθούνε τη βασική αιτία του κακού; Μόνο όσοι αρνούνται πεισματικά να δουν  τα πραγματικά στοιχεία, οι προσκυνημένοι και οι Γερμανοτσολιάδες, δε θέλουν να δουν την αλήθεια και επιμένουν στο γελοίο και αυτοκτονικό «πάση θυσία στο ευρώ».

Μέση ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ελλάδας,της ευρωζώνης και διεθνώς μεταξύ των ετών 2008-2015

GIPSI : Ελλάδα,Ιταλία,Πορτογαλία,Ισπανία,Ιρλανδία,

Eurozone : χώρες Ευρωζώνης,

EU/Non Εurozone :Χώρες -μέλης της Ε.Ε. εκτός ευρωζώνης 

Internationally except Eurozone : ¨Όλες οι χώρρες διεθνώς εκτός Ευρωζώνης

Internationally: Όλες οι χώρες διεθνώς

ΠΗΓΗ