Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο από τους πέντε κατηγορουμένους που απολογήθηκαν σήμερα Δευτέρα για την υπόθεση της 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από χρήση ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι τρεις τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η 16χρονη νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση από τις 6 Νοεμβρίου ύστερα από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο «σίσα» ή «κοκαΐνη των φτωχών». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη και της συμμορίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία της υπόθεσης είναι συγκλονιστικά. Η 16χρονη είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του κυκλώματος και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων και της μητέρας της, δεν μπορούσε να ξεφύγει. Μάλιστα, η μητέρα της ανήλικης περιέγραψε ότι, ενώ έψαχνε το παιδί της, την ειρωνεύονταν. «Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν έψαχνα να βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει, παρά τη θέλησή της… Ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της.