Για «πραγματική κοσμογονία» που συντελείται στις επενδύσεις της κυβέρνησης στις λιμενικές υποδομές έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του για την ολοκλήρωση των έργων στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, επισημαίνοντας: «Μια κοσμογονία που θα έλεγα ότι άργησε. Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη και εκτεταμένη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια της ουσιαστικά παρατημένα. Γιατί αυτή ήταν η κατάσταση την οποία βρήκαμε».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στην πολύ μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη λιμενικής υποδομής υπογραμμίζοντας: «Περνάμε από τη φάση της ωρίμανσης, της κατασκευής, στη φάση της παράδοσης… Χαίρομαι που βρίσκομαι στην παράδοση ενός πολύ σημαντικού έργου όχι μόνο για τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά για συνολικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Χαρακτηρίζοντας το έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, τόνισε ότι το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένα από τα πολλά έργα που θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια, ενώ έκανε αναφορά και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο επισκέφτηκε πρόσφατα. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για συγκροτημένη λιμενική πολιτική με εργαλεία από τις επενδύσεις μέχρι τις συμβάσεις παραχώρησης που επιτρέπουν να αναπτυχθούν τα λιμάνια με τεχνογνωσία του ιδωτικού τομέα, όπως έγινε πριν από έναν μήνα στην Ηγουμενίτσα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο όμιλος Grimaldi σύντομα θα αναλάβει και το λιμάνι του Ηρακλείου.

Αναφορικά με το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν προς Εύβοια και Σποράδες αλλά και στην πόλη να υποδεχθεί επισκέπτες, αφού είναι προσβάσιμο σε μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη αξία που έχει το brand των Θερμοπυλών,  που, όπως είπε, δεν έχει αξιοοποηθεί.

«Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μια ψηφίδα στο μεγάλο μωσαϊκό που αφορά συνολικά τις λιμενικές μας υποδομές… Συνδράμουμε στην ανάπτυξη και συνεχίζουμε να επενδύουμε. Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας η έμφαση είναι στην παράδοση των έργων καθώς πλέον μετράει το αποτέλεσμα» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα τα επόμενα χρόνια να εγκαινιαστούν πολλά ακόμη δημόσια έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, έφτασε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη στον Άγιο Κωνσταντίν και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες. Ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες, ενώ ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.