Στην εκδήλωση των εγκαινίων του νέου οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία μίλησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα εγκαινίασε τη μεγαλύτερη επένδυση αποθήκευσης ενέργειας στην Αμφιλοχία.

Στη σύντομη ομιλία του στα εγκαίνια για τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε μόνο στον αυτοκινητόδρομο σχεδόν 50 χιλιομέτρων αλλά και στα έργα που θα παραδοθούν εντός του 2024.

«Παραδίδουμε στην ώρα του έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο σχεδόν 50 χιλιομέτρων», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο καινούργιος δρόμος θα είναι σύγχρονος και ασφαλής, θα περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στην Λευκάδα και στην Πρέβεζα, και δίνει προοπτικές στην περιοχή.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτή η όμορφη και ανεξερεύνητη γωνιά της Ελλάδας θα δει μέσα από αυτές ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η δρομολόγηση έργων υποδομής που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες.

«Το 2024 είναι μια σημαντική χρονιά για την παράδοση έργων όπως ο Ε65 από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα τον μήνα Μάιο, το μετρό της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και η Πατρών – Πύργου το 2025. Είμαι υπερήφανος γιατί έχουμε κατασκευαστικές εταιρείες υψηλότατου επιπέδου» επεσήμανε και πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Τόνισε ακόμα ότι «χωρίς διόδια σε έναν ασφαλή δρόμο θα μπορούν να κινούνται όλοι χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους».