τεΛεΙΩΜΕΝΟΣ

Προς τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής

Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα,

 κύριο Πέτερ Σόοφ

 

Κοινοποίηση προς:

α) Γερμανό Υπουργό Οικονομικών,

αρμοδίας αρχής εξωτερικών υποχρεώσεων,

    κύριο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

β) Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,

    κύριο Προκόπη Παυλόπουλο

γ) Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

 κύριο Αλέξη Τσίπρα

δ) εν δυνάμει Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

    κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου

ε) κύριο Μανώλη Γλέζο

 

και,

προς αρμοδίους υπουργούς, λοιπούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και κυρίως προς: Αρμοδίους Έλληνες Συμπολίτες

 

 

Θέμα: το στεφάνι πρέπει να συνοδεύεται από τα αρπαγμένα

Κύριε Πρέσβη,

Έλαβε διεθνείς προεκτάσεις και όχι άδικα το επεισόδιο που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στο Δίστομο κατά την επίσημη τελετή για την επέτειο της σφαγής στις 10 Ιουνίου του 1944, όταν οι Ναζί «σταυρωτές» πρόγονοί σας προέβησαν σε απαράδεκτη πράξη δειλίας κατά παράβαση των κανόνων ανδρείας που καθορίζουν την όποια στρατιωτική δεοντολογία, εκτελώντας εκατοντάδες απλούς Έλληνες Πολίτες. Η κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των θυμάτων από την Εξοχότητά Σας θα ήταν ευπρόσδεκτη εάν συνοδευόταν από την αρμόζουσα στάση μεταμέλειας της κυβέρνησής σας για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως συνεχίζετε έως σήμερα να αποκρούετε νομικά τις διεκδικήσεις των θυμάτων του Διστόμου και ούτε λόγος για τις αποζημιώσεις που οφείλετε στη Χώρα μας από την εποχή εκείνη.

Επωφεληθήκατε δε τότε από την αδόκητο εισροή στη χώρα σας εργατικού δυναμικού που συνέδραμε αποφασιστικά στην αναστήλωση των δικών σας εγχωρίων ερειπίων και επωφελείστε και σήμερα με την εισροή πολυπληθούς επιστημονικού δυναμικού της Χώρας μας που και πάλι αναπτύσσουν την δική σας πατρίδα, ενώ έχουν αποκτήσει την επιστημονική κατάρτιση που σήμερα τίθεται στις υπηρεσίες σας με αιματηρές δαπάνες του Ελληνικού Λαού.

Η στάση σας δε αυτή συνοδεύεται σήμερα από την ασφυκτική θηλιά που έχετε επιβάλλει στην Ελλάδα και τον πληθυσμό της προκειμένου να εξασφαλίσετε απολαβές από την υπερχρέωσή της, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στις καταστροφές που προκαλέσατε χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι και μεταπολεμικά μεγάλο μέρος της καταναλωτικής δαπάνης των ελληνικών νοικοκυριών (και συνεπώς και της σημερινής υπερχρέωσής τους) έγινε πλούτος των γερμανικών πολυεθνικών, που δεν δίστασαν να προβούν και σε βρώμικα σκανδαλώδη εγχειρήματα τύπου Siemens προκειμένου να μεταφερθεί το υστέρημα της πτωχής Χώρας μας στην πλούσια δική σας.

Κύριε Πρέσβη, πράγματι δεν είστε οι σημερινοί Γερμανοί οι δολοφόνοι ναζί του 1940, είστε όμως οι κλεπταποδόχοι απόγονοί τους και αν δεν κάνω λάθος δεν έχετε αποποιηθεί την υλική κληρονομιά που σας άφησαν οι γονείς σας και ως εκ τούτου έχετε αποδεχθεί τα αρπαγμένα. Δώστε πίσω τα αρπαγμένα και τότε θα σταματήσετε να είστε άρπαγες και θα γίνετε δικαίως πιστευτός και αποδεκτός κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνου. Μπορεί στην παρούσα συγκυρία να κατέστη εν τέλει δυνατή η κατάθεση στεφάνου με την ευγενική παρέμβαση του κ. Μ. Γλέζου, ωστόσο θα πρέπει να εκτιμήσετε ότι η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απηχεί όντως τα αισθήματα του Ελληνικού λαού που δεν αποδέχεται την κάλπικη συμμετοχή σας στο πένθος του καθόσον αυτή δεν συνοδεύεται από πράξεις αναγνώρισης των χρεών σας και έμπρακτη δρομολόγηση επανόρθωσης.

Έτσι Κύριε Πρέσβη, μην πλανάσθε από την φετινή εξέλιξη της εν τέλει κατάθεσης του στεφάνου που επιτελέσατε και σημειώστε ότι τελικά τα βέλη της «Ζωής» θα βρουν το στόχο τους, πιθανά ανεβάζοντάς την στην ηγεσία της Χώρας μας, κάτι που ενδεχόμενα δεν θα είναι ευχάριστο στην κυβέρνησή σας. Εάν ο κύριος Σόιμπλε φιλοδοξεί σήμερα να ηγηθεί μιας βαθύτερα ολοκληρωμένης Ευρώπης δεν υπάρχει άλλος δρόμος, που να μπορεί αυτό να συντελεστεί, παρά μόνο ο δρόμος του δικαίου, ο δρόμος της ισοπολιτείας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του συνόλου του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσει ο κύριος Σόιμπλε, στον οποίο εύχομαι να κερδίσει τις εκλογές και να υπογράψει ο ίδιος την οφειλόμενη στη Χώρα μας επιταγή, ώστε να γίνει δίκαιος άνθρωπος έναντι και του αυτού του ιδίου του γερμανικού λαού, ο οποίος, έχοντας καταδικάσει τα προγονικά αμαρτήματα των Ναζί, επιθυμεί να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του.

Και δυο λόγια προς τον κύριο Σόιμπλε!

Κύριε Σόιμπλε,

Πράγματι εύχομαι να ζείτε και να κερδίσετε τις εκλογές, αφενός γιατί είστε ικανός, σκληρός και δυνατός αντίπαλος (Αντίνοος) και αφετέρου γιατί πραγματικά θέλω όταν πεθάνετε να πεθάνετε δίκαιος άνθρωπος και όχι άδικος και κλεπταποδόχος όπως είστε σήμερα, αποδίδοντας εσείς προσωπικά τις αποζημιώσεις στη Χώρα μας. Και υπάρχει εύλογος και εύστοχος τρόπος να το πράξετε αυτό σήμερα με διευκόλυνση της ταμειακής ρευστότητας της Γερμανίας, η οποία δεν θα απαιτηθεί να μεταφέρει κεφάλαια, αλλά αρκεί να τριτεγγυηθεί εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με ρήτρα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Σας εύχομαι λογικές και όχι ακριτόμυθες αποφάσεις προς το συμφέρον του γερμανικού λαού, το οποίο πρέπει να είναι ταυτόσημο με το δίκαιο, γιατί τότε και μόνο τότε θα είστε καλός υπουργός οικονομικών της Ευρώπης, αλλά και της Γερμανίας.

Μέχρι την επόμενη μάχη, σας αποχαιρετώ με ένα απόφθεγμα του Θουκυδίδη που διδάσκει αυτούς που επιθυμούν να άρχουν, και αν δεν κάνω λάθος εσείς επιθυμείτε να οδηγείτε (και στρατιωτικά), όπως περιέργως και κατά σύμπτωση και οι «αγκυλωτοί» πρόγονοί σας, τους Λαούς της Ευρώπης…

“Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…” Εάν κύριε Σόιμπλε, Αρμόδιε κύριε Υπουργέ Βορείων και κυρίως Νοτίων ατίθασων «σταυρωμένων» Ευρωπαϊκών Προτεκτοράτων, θεωρείτε ότι αυτά που γραφεί ο Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.) μπορεί να σας αφορούν, μην ολιγωρείτε να πράξετε τα δέοντα…  

τεΛεΙΩΜΕΝΟΣ