Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ ΕΝΩΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΔΑΒΙΚΗΣ ΣΦΕΝΔΩΝΗΣ  ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Κατ αρχήν να πληροφορήσουμε τους αξιότιμους κυρίους και κυρίες αναγνώστες/τριες μας ότι ο σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας, εξ αιτίας των ιδικών μας καταιγιστικών, αντιρρητικών κριτικών, και των υπολοίπων αποκαλυπτικών ντοκουμέντων, περί της Μοναχής Αρσενίας, δεν βλέπει καθόλου με καλό μάτι, αλλά ούτε κάν του αρέσουνε οι απότομες καυστικές και αρνητικές κριτικές, όπου ενίοτε εμφιλοχωρούσι και σκληροί χαρακτηρισμοί κατά των όσων κακόδοξων και άστοχων ενεργειών του. Αν όμως τον εγκωμιάζαμεν και ελιβανίζαμενεπτάκις της ημέρας θα μας αγαπούσε και θα μας εσυμπαθούσε σε απεριόριστον βαθμόν.

Αυτοί είναι, και οι πλέον κατ΄εξοχήν κακόδοξοι ή εμπαθείς επισκοπικοί λογισμοί κυρίως, πάμπολλων επισκόπων μας, οπου αρέσκονται ιδιαίτερα να περιτριγυρίζονται από  αυλοκόλακες και χαμερπείς υποτακτικούς. Οι μητροπολιτικές αυλές, μπάζωσι ιδιαίτερα από την εν λόγω υψηλωτάτην δυσσωδείαν και ακαθαρσίαν. Είναι ένας εκ των σημαντικωτάτων λόγων που δεν εμεταβλήθηκα, προσωπικώς, σε αυλικός σύμβουλος θεολόγος ή στενώτατος συνεργάτης ή βοηθός ή ιεροκήρυξ τινός μητροπολίτου. Διότι για να μπώ κοντά του, δηλ. να προσεταιρισθώ εις την υψηλωτάτην χορεία των νυκτοκολάκων και νυκτοκοράκων θα πρέπει να διδαχθώ, εξάπαντος την επιστήμη ης κολακίας, την τέχνη του ραγιαδισμού, την κακία της μη αγίας και αδιακρίτου ανυπακοής καθώς και του βδελυρού επισκοπικού γλυψίματος.

Απεταξάμην τέτοια πράγματα.

Δόξα τω Θεώ, που μου εχάρησεν, τέτοιον ιδιότροπον και παράξενον παλιοχαρακτήρα. Ο Χριστιανός οφείλει να γίνει κυρίως και πρωτευόντος οντολογικά άγιος, και όχι να γίνει επιδερμικά και επιφανειακά, ευγενής ή, και καλός χαρακτήρας. Αυτά τα δεύτερα είναι κάπως εύκολα με ολίγην δόση υποκρισίας. Διότι, μόλις γενεί ο άνθρωπος άγιος όλα τα άλλα μεταβάλλονται και μεταμορφώνονται λίαν καλώς. Αν ήμουνα καλός χαρακτήρας, ευγενικώτατος άνθρωπος, και καλός θεολόγος, θα είμουν καταχωνιασμένος σε επιτελικές θέσεις, μητροπολιτικά γραφεία, ή και υποταγμένος δουλικά ως ανόητο τσιράκι και πειθήνιον ανδρείκελο τινός Δεσπότου.

Δεν έχει δίκαιον ο σεβασμιώτατος, καθόλου, διότι αν μελετήσει προσεκτικώτερα την Αγία Γραφή, και δή την Παλαιάν Διαθήκην, όπου είναι και η εξειδίκευσίς του, θα αντικρύσει, αναντίρρητα, ούκ ολίγες φορές τις απότομες αντιρρήσεις, ενίοτε και χαρακτηρισμούς και αυστηρώτατες κριτικές τινών μικρών ή μεγάλων Προφητών ή Δικαίων Προπατόρων μας έναντι τινών κακοδόξων και αστόχων ενεργειών ετέρων προσωπικοτήτων. Εμείς δεν είμεθα ούτε μικροί αλλά ούτε και μεγάλοι Προφήτες. Αλλά όμως μετέχουμεν, όσοι συμμετέχουμεν, στο Προφητικόν αξίωμα του Θεανθρώπου Χριστού, ελέω του βαπτίσματός μας.

Αναντίρρητα και αντικειμενικά ακόμη και ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Κύριος μας καθώς και μαθητές του αγίοι Απόστολοι, δεν ήτο καθόλον το 24ώρο της ζωής τους σε απόλυτον και μέγιστον βαθμό πραείς γλυκητεροί και ευγενικοί. Ο μέν Κύριος, αναμαρτήτως ενίοτε δε εθύμωνεν και μάλιστα ούκ ολίγες φορές. Ιδιαίτερα κατά των ρασοφόρων Φαριζαίον και υποκριτών Αρχιερέων. Οι δε αγίοι Αποστόλοι, εστηλίτευον, ρωμαλέως και με παρρησία, κάθε αντιΧριστιανικήν και κακόδοξην ενέργεια, με υψηλώτατον είδος ιεράς αγανακτίσεως αλλά και ευλόγου θυμού.

Επίσης, καθόλου δεν έχει δίκαιον ο σεβασμιώτατος, αλλά μάλλον οφείλει να γνωρίζει και να αναγνωρίζει, ότι μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας δεν υπάρχωσι, ούτε πρέπει να υπάρχωσι, ένα είδος ιεροκηρύκων θεολογούντων, διότι δεν είναι φυσιολογικόν, να υπάρχωσι μονομερώς, οι γλυκυτεροί και ευγενείς θεολόγοι-ιεροκήρυκες, αλλά μάλλον, να υφίσταντο, και εκείνοι οι όξυνοι (καλήν ώρα σαν και τον γράφοντα), οι πικροί, οι γλυκόξινοι, οι αλμηροί κ.ο.κ. Και τούτο ας το αντιπαραβάλει ο καθένας μας, με τις εκάστοτε φυσιολογικές αλλά και υποκειμενικές ανάγκες του στην καθημερινή διατροφή του, όπου άλλος έχει την ανάγκη την οξύτατη διατροφή, δηλ. να τοποθετεί κάμποσο λεμόνι στο φαγητό του, ένας άλλος επιθυμεί λίγο ή πολύ θαλασσινό αλάτι, κάποιος άλλος επειδή του πέφτει το ζάχαρο έχει ανάγκη από γλυκά, φρουκτόζη και ζάχαρη κ.ο.κ.

Να σας αποκαλύψω δε, για όσους ενδιαφέρονται, ότι από τα γενοφάσκια μου, η διατροφή μου κυρίως εμπεριέχει, σχεδόν καθημερινά, κάμποσον λεμόνι ενίοτε και ξύδι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μ΄αρέσωσι ιδιαίτερα οι όξυνες τροφές και τα όξυνα φρούτα κ.ο.κ. Δεν ζώ βέβαια απόλυτα με την όξυνη διατροφή, αλλά με ποικιλία.

Θα ήτο και είναι παρά φύσιν η ανθρωπολογική κατάστασις, πολυτιμώτατε σεβασμιώτατε, αν το ανθρώπινο σώμα μας, εζούσεν μόνο με απόλυτην όξυνην διατροφήν, λ.χ. είτε με τα όξυνα λεμόνια, με τα ξύδια, είτε με διάφορα άλλα εσπεριδοειδή φρούτα, ή να διατρεφώμεθα με απόλυτα, υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, φαγητών και δή  με κακούς υδατάνθρακες, αντί να λαμβάνουμε από πρωτογενείς πηγές την γλυκόζη και την φρουκτώζη που έχει ανάγκη ο εγκέφαλος και το σώμα μας.

Συνεπώς οι σκληρές εκφράσεις (κατά των ενεργειών και ουχί κατά των προσώπων) και η απότομη ή και αρνητική κριτική, έχει και τα θετικά παιδαγωγικά της αποτελέσματα εις το Σώμα της Εκκλησίας και ας κακοφαίνεται ο λόγος αυτός σε πολλούς νερόβραστους και χλιαρώτατους ή και ήπιους Κληρικούς και Λαϊκούς.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ

Δεν δύναμαι να ξεχάσω τα θεόπνευστα λεχθέντα του Επισκόπου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη, όπου εδιδασκόμουν δια των κασσετών του κατά την εφηβείαν μου, όπου ετόνιζε, συστηματικώς: κήρυγμα που δεν διαθέτει αυστηρώτατον και Προδρομικόν έλεγχον, δεν είναι Ευαγγελικόν κήρυγμα. Ο σεβ. κ. Ιερεμίας καθότι πληροφορούμε υπήρξεν πνευματικό παιδί και στενώτατος μαθητής του, αλλά μάλλον αυτό το ιδιαίτερο και σημαινόμενον σημείον, το επροσπέρασεν, κάπως με ταχύτηταν μεγαλυτέραν του φωτός.

Μη επεκταθώ και στα περί της Καντιωτικής Διακοπής του Μνημοσύνου και λούσει κρύος ιδρώτας τον δείλαιον και εξ ιδιοτελείας συμβιβαστικόν σεβασμιώτατον.

Να παραθέσω προς καλυτερώτερην πληροφόρησιν του Μητροπολίτου Γόρτυνος και των συν αυτώ, όχι άλλες ιδικές μου φλυαρίες, περί των προειρημένων μας γραφθέντων  και λεχθέντων, αλλά τα γραφθέντα του Αγίου Γέροντος Παϊσίου, όπου στηρίζεται κυρίως ο εν λόγω θεολογικός συλλογισμός μας:

«(…) Δυστυχώς, μερικοί από εμάς έχουμε παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους. Θέλουμε οι άλλοι να έχουν τον ίδιο με εμάς πνευματικόν χαρακτήρα. Όταν κάποιος άλλος δεν συμφωνή με τον χαρακτήρα μας, δηλαδή η είναι ολίγον επιεικής η ολίγον οξύς, αμέσως βγάζομε το συμπέρασμα ότι δεν είναι πνευματικός άνθρωπος. Όλοι χρειάζονται εις την Εκκλησίαν. Όλοι οι Πατέρες προσέφεραν τας υπηρεσίας των εις Αυτήν. Και οι ήπιοι χαρακτήρες και οι αυστηροί. Όπως δια το σώμα του ανθρώπου είναι απαραίτητα και τα γλυκά και τα ξινά και τα πικρά ακόμη ραδίκια (το καθένα έχει τις δικές του ουσίες και βιταμίνες), έτσι και δια το Σώμα της Εκκλησίας. Όλοι είναι απαραίτητοι. Ο ένας συμπληρώνει τον πνευματικόν χαρακτήρα του άλλου και όλοι είμεθα υποχρεωμένοι να ανεχώμεθα όχι μόνον τον πνευματικόν του χαρακτήρα, αλλά ακόμη και τις αδυναμίες, που έχει σαν άνθρωπος. (…)».  (Ενδιαφέρουσα ομολογιακή πατερική γραμμή του Γέροντος Παϊσίου, http://www.impantokratoros.gr/geronpaisios-athinagoras.el.aspx ).

Εμείς βέβαια, ουδέποτε είχαμεν την παράλογη απαίτηση, ο καλός σεβασμιώτατος να μεταβληθεί σε Καντιώτην. Η μοναδική λόχου χάριν Εκκλησιολογική απαίτηση μας, ήτο, είναι, και παραμένει να είναι, το να επισκοπεύει, ορθοδόξως και απλανώς, θεοφιλώς και ευαγγελικώς, την Θεόσωστον επαρχία του, αλλά και να καταγίνει τέλος πάντων ένας καθολικός Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού, και όχι ο αδιάφορος φλουφλουριστής επίσκοπος-κατάσκοπος των στενών γεογραφικών ορίων της επαρχίας του, αδιαφορώντας κυρίως, για το υπόλοιπον Χριστοφόρον πλήρωμα της Εκκλησίας.

Η «ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΝ» ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΚΡΥΠΤΙΣΜΟΥ

Να καταγγέλει τον καρκίνο της πολύ-αιρέσως του Οικουμενισμού (καθώς πράττει προς τιμήν του συστηματικώς) αλλά ταυτόχρονα, να καταγγέλνει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ τους κακόδοξους φορείς που διοχετεύωσι το εν λόγω ψυχοκτόνον δηλητήριον.

Διότι με ημικαταγγελίες και ημιδιακηρύξεις, όπου ενέχωσι την αστοχία και αίρεση του Ονοματοκρυπτισμού, ο Λαός του Θεού, έτι επιπλέον συγχίζεται καιβραχυκυκλώνεται διότι ακούγει μέν περί Οικουμενισμού, αλλά δεν ακούγει δεποιοι είναι οι διαβόητοι αιρετίζοντες Οικουμενιστές. Ούτε βέβαια απαιτήσαμεν να αλάξει χαρακτήραν ο αγιώτατος Γόρτυνος. Ούτε μας προβληματίζει η αγία και ποιμαντική επιείκια του προς τους γείτωνες του οικουμενιστές και συνεπισκόπους του. Μάλλον δε και την κατανοούμεν απόλυτα και ως ένα βαθμόν πέραν του συγνωστού παρασκηνείου περί τα «Οικονομικά» της μητροπόλεώς του. Θαύμαζουμεν δε ενίοτε και τον υπερβάλλον ήπιον του χαρακτήρα έναντι αυτών. Βέβαια με το «αζημείωτον». Θυμώνουμεν προσωπικώς, βέβαια, όταν γίνεται εξ αδιακρισίας και δη δημοσίως. Πότε όμως; Εκεί ακριβώς όταν, δημόσια, και ενώποιόν του διακηρύττονται στυγνώτατες κακοδοξίες και αυτός σιωπεί είτε από α-νοησία, είτε και από κάποια ασύγνωστη ή γνωστωτάτη ιδιοτέλεια, όπου φανερώνει, ότι δεν επιθυμεί να λυπήσει ή, να διασπάσει το κακόδοξον «φιλάδελφον» των ορκισμένων Οικουμενιστών αδελφών του.

Να υπενθυμίσω και πάλιν στο καλοπροαίρετο αναγνωστικό κοινό μας, για όσους θέλωσι να ερευνήσουν καλόπιστα την όλη υπόθεση, ότι το πρόβλημα των «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ» μας αντιρρήσεων και περί της σφοδρής αντιδικίας και αψιμαχείας, μεταξύ του γράφωντος και κατά του Μητροπολίτου Γόρτυνος κυρίου Ιερεμίου, δεν ξεκίνησε στα περί του ζητήματος της Μοναχής Αρσενίας, αλλά στα περί της απαράδεκτης και στρεψόδικης κατηχητικής και ποιμαντικήςΠρωτοχρονιάτικης Εγκυκλίου του 2017 όπου, αλλοίωνε και εδιέστρεφε, φρικωδώς, είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία του, την ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Πατερική Θεολογίας της Καθολικής Εκκλησίας μας, περί της ιεράς Αποτειχίσεως (όπου επρονοείτο Κανονικώς διά του ΙΕ΄ Ιερού Κανόνος της αγίας Πρωτοδευτέρας Συνόδου), και την εταύτιζε ο ταλαίπωρος Επίσκοπος με το Σχίσμα.

Αντί δηλ. να κατηχήσει και να αποσαφηνίσει, ως όφειλεν, την αγία και Πατρολογικήν διάκριση μεταξύ της ιεροκανονικής Αποτειχίσεως από τηναντιΚανονική Αποτείχιση όπου η τελευταία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο Σχίσμα, επαραπληροφόρησεν και ετεροδιδασκαλών εκακοδόξησεν αλλοιώνοντας τον Ιερόν Κανόνα.

Όποιος εβαρήθηκεν να μας διαβάζει ή θεωρεί ότι είμεθα ψυχωτικά εμμονικοί, ας παύσει παρά ταύτα να μας διαβάζει, ουδένα εβιάσαμεν δια της βίας, να μελετάει το προσωπικόν μας ημερολόγιον, διότι εμείς θα συνεχίσουμεν απτόητοι και σταθεροί να καταγγέλουμεν πάσι θυσίαν την φοβεράν αλλοίωση και παραχάραξιν των ιερών Κανόνων, όπου εδιενήργησεν ο κύριος Ιερεμίας, όπου η παραμικρή αλλοίωσις του παραμικρού Κανόνος αλλοιώνει ουσιαστικά και το ιερόν Ευαγγέλιον.

Μάλιστα δε την εν λόγω Πρωτοχρονιάτικη Εγκύκλιόν του όπου συκοφαντεί Κληρικούς την έχει και για καμάρι, διότι τον εσυγχαρήθησαν πολλοί… ανόητοι αυλοκόλακες, και δή «φιλάδελφοι» ιεράρχες καθ΄ όσον πληροφορούμε.

Ποιος ακριβώς τον εσυνεχάρην; Ο νεοΕκκλησιολογιστής μητροπολίτης Μεσσηνείας; Ο λόγιος βιβλιοκρίτης του πάπα και παπόδουλος μητροπολίτης Αργολίδος; Ή ο εραστής της Ληστρικής Συνόδου και «οικονομολόγος» μητροπολίτης της Κορίνθου; Αυτή η αιρετίζουσα Τριανδρία της Κορίνθου τον εκολάκεψεν;

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΟΥ

Βέβαια, να σας προτείνουμε, επ΄αυτού και μία επιπρόσθετη αντίρρηση, κατά του Μητροπολίτου Ιερεμίου, όχι από διαδικτυακόν θεολόγον ή κληρικόν ή και ιεροκήρυκαν, αλλά από έναν απλόν Ιστορικόν, τον κύριο Παναγιώτην Τσάλλου, ώστε να διαφανεί, ότι υφίσταντο και άλλες ψυχές, παντελώς άγνωστες μεταξύ μας, όπου διαμαρτυρώμεθα, για το ίδιον και απαράλακτον ζήτημα, της φοβερής καταπάτησις και διαστροφής των ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας από τον αρχιερέαν του Χριστού. Προς το τέλος δε του κειμένου μας, θα φροντίσω να παραθέσω και φωτογραφικά-αποδεικτικά σχόλια ορθοδόξων χριστιανών που εγγράφησαν, κατά της κακοδόξου πρωτοχρονιάτικης Εγκυκλίου του κ. Ιερεμίου, για να καταφανεί, την σήμερον, ότι πολλών επωνύμων ή ανωνύμων αδελφών και πατέρων τους ενόχλησε η ενέργειά του αυτή.

Βέβαια ο κ. Παν. Τσάλλος, ως ιστορικός, διενεργεί δικαιολογημένα σε κάποιο σημείον, μία αντιΚανονική παρερμηνεία, που δεν είναι ιδικόν του το λάθος, όπου αλλοιώνει εν αγνοία του την ερμηνεία του Β΄ Κανόνα της συνόδου της Αντιοχείας. Η ερμηνεία που εμμέσως πλην σαφώς, δίδει, είναι κακόδοξον λάβαρον των οπαδών του σχισματικοαιρετικού «Ζηλωτισμού». Κατά τα άλλα και σε γενικές γραμμές το άρθρον του είναι εξαιρετικά εύστοχον, γλαφυρόν και καλόδοξον. Όπου μεταβάλλει τον συγγραφέα του σε ισχυρώτατον Απολογητήν της Φίλης Ορθοδοξίας.

Να σημειώσω κάτι ακόμη περί της αξιολογήσεως του αντιρρητικού δοκιμίου του, ότι οι συνυπογράψαντες τα αποφασισθέντα της Ληστρικής Συνόδου στο Κολυμπάριον άσχέτως του ότι διακηρύττωσι ότι δεν έλαβαν εν συνόδω Δογματολογικές αποφάσεις ή, ότι δεν επάρθησαν αποφάσεις που έχωσι σχέση με τά Δόγματα και την Πίστη της Εκκλησίας, όμως εκαινοτόμησαν και εδογμάτισαν,συνεσκιασμένως και οφθαλμοφανώς, απόδειξη οι αμφισημίες και αντιφάσεις, αλλά και με τα Συνοδικά αποφασισθέντα τους ότι οι αιρετικοί ψευδο-χριστιανοί και ο Διαχριστιανικός Συγκρητισμός του Π.Σ.Ε. αναγνωρίζονταιπλέον, ιστορικώς (αλλά και συνοδικώς), ως «Ετερόδοξες Εκκλησίες».

Πράγμα που ο σεβ. κ. Ιερεμίας, δυστυχώς, το αμφισβητεί αδικαιολόγητα και αβασάνιστα, μη πώ κάτι χειρώτερον…  λ.χ. αθεολόγητα (!), ωσάν να θέλει π.χ. να συγκαλύψει μίαν κατεγνωσμένη «Πόρνην Παρθένα». Ότι μία κατεγνωσμένη πόρνη δεν δύναται να είναι παρθένα σεβασμιώτατε, το ξέρει και ο πιο κουζουλός άνθρωπος, όχι εσείς ο (παρα)μορφωμένος ταγος μας. Τα προειρρημένα ληστοΣυνοδικά αποφασισθέντα γεγόνασι με την υπογραφή ΑΠΑΝΤΩΝ των Προκαθημένων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών (με την τιμία ανοχή πάμπολλων παραδοσιακών Επισκόπων) που εσυμμετείχαν και με ελάχιστες αμυδρές και επαινετές διαμαρτυρίες τινών μητροπολιτών. Όπου μερικοί εξ αυτών στην πορεία «αλαξοπίστησαν».

 

 

Ο ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Επιπρόσθετες αψευδείς πληροφορίες μας λένε, ότι ο αγαπητώτατος μητροπολίτης κ. Ιερεμίας Φούντας, δεν σκοπεύει πλέον, διότι άλαξε γνώμη εντός μιας εβδομάδος (την μια εβδομάδα μας απειλούσε με δικαστικές διώξεις ενώ την ακριβώς επόμενη εβδομάδα, εμετανόησε, προφανώς πραγματικά ό άνθρωπος, όπερ και μας εσυγκίνησε την καρδιά με την φρόνιμη οπισθοχώρησίν του, και καθότι μας αγάπησε και εσυμπάθησε σφόδρα), και δεν προτείθεται να μας αποστείλει στα Πολιτικά δικαστήρια με ένα κατάπτυστον και έωλον αιτιολογικόν, ψευδο-κατηγορητήριον, ότι του διενεργήσαμε, αναμφίβολα, αντιρρητική και αυστηρωτάτη θεολογική κριτική (ή ότι είμεθα κατά την ιδικήν του αμφιλεγόμενη άποψη συκοφάντες, λοίδωροι, δυσφημιστές του ονόματος και του ακαδημαϊκού ή επισκοπικού αξιώματός του κ.ο.κ.) κατά των κακόδοξων ενεργειών του,  και διότι κυρίως δεν πιστεύει, και καλώς σκέφτεται επ αυτού, ότι δεν είναι θεάρεστες ή χριστιανικές ενέργειες, οι δικαστικοί διαξιφισμοί και οι νομικίστικες εγκλήσεις και αντεγκλήσεις, μεταξύ θεολόγων και επισκόπων της Εκκλησίας.

Ας συμβουλέψει «φιλαδέλφως» τα ακριβώς ανάλογα και τον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμον που κυνηγάει να δικάσει και να καταδικάσει τρείς ρωμαλέους ιερώς Αποτειχισθένετες Πρωτοπρεσβυτέρους του.

Μάλιστα ο πανίσχυρος και αγιώτατος μητροπολίτης σεβ. Ιερεμίας, καθόσον πληροφορούμεθα, καλώς και αντικειμενικώς, οπισθοχωρεί γενναία και ταπεινά, έναντι της Δαβιδικής σφενδώνης μας, δείγμα πνευματικού ανδρός, και εκφράζεικαι μας αποστέλνει μια ξεκάθαρη συγνώμη, δια τον ομώτατον και απειλητικώτατον εξάπαντος δεσποτικόν εκβιασμόν που εδέχθημεν, αιφνιδίως καιαδίκως, εκ τινών μητροπολιτικών και νομικίστικων εγγράφων του.

Και μας ζητεί, μάλιστα, να θεωρήσουμεν ως μη γενόμενον το άστοχον γεγονός, αλλά και να μη δημοσιεύσουμε το εν λόγω έγγραφον-Ντοκουμέντον ντροπής όπουαποδεικνύεται με κάθε σαφήνεια ο άκαμπτος ο επιπόλαιος και νοσηρός Επισκοπομονισμός ή Κληρικαλισμός των α-νόητων αυλικών του.  

Αν κανείς Χριστιανός, θέλει να διασκεδάσει κάπως και να καταλάβει τι σόϊ κατηγορητήριον έλάβαμεν τις προάλλες στα χέρια μας, επειδή έχουμε την ηθική υποχρέωση να σεβαστούμε από την μία την επιθυμία του σεβ. κ. Ιερεμία, ώστε να μη δημοσιεύσουμε το κατηγορητήριον έγγραφον-ντροπήν, όπου μας απέστειλεν η ίδια η Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, αλλά από την άλλη, έχουμε και την υποχρέωση να ενημερώνουμεν, δικαίως, αποδεικτικώς και αντικειμενικώς το διαδικτυακόν πλήρωμα της Εκκλησίας, περί της ανοικτής ακόμη υποθέσεως, περί της Μοναχής Αρσενίας, αλλά και των ιδικών μας καταγγελιών, έναντι του αγίου Γόρτυνος, προτείνουμε έτσι μία παρακαμπτήριον οδόν…!

Όσοι έχετε την καλόβουλη και φιλότιμον περιέργειαν να μελετήσετε το ιδικόν μας έγγραφον, ας μελετήσετε τα δύο έγγραφα-ντροπή που απεστάλλησαν, ως μητροπολιτικόν κατηγορητήριον προς τον προσωπικόν μας διδάσκαλόν Πατρολόγον και Πρωτοπρεσβύτερον π. Θεόδωρον Ζήσην. Το κατηγορητήριον εναντίον μας, είναι σχεδόν ταυτόσημα και ομοιούσια αντιγραφή, εν αδίκω τακτική, και παρόμοιας δομής και υφής, ομόφρονης πλοκής, μ΄αυτό του διδασκάλου μας.

 

  • [Δείτε εδώ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου που τιμωρούν και ασκούν δίωξη στον π.Θεόδωρο Ζήση,https://katanixis.blogspot.com.cy/2017/03/2_7.html ]

 

Λέγω πιο πάνω α-νόητων αυλικών, και το εννοώ, διότι οι αψευδείς πληροφορίες μας λένε, και επιμένωσι σ΄ αυτό, ότι πρόκειται για φοβερά ηλιθιότητα καιεγκληματική αμέλεια η προμελετημένη (αλλά μη μελετημένη δικαίως, θεολογικά στρατηγικά και ορθολογικά) επιθετική και αδίστακτη ενέργεια εναντίων μας πού είχε ως ανώτατον και κακόβουλον στόχον ή και σκοπόν να πλήξει από ρίζας την αξιοπιστία μας ως εκκλησιαστικών ρεπόρτερ, να μας φιμώσει από τις αντιρρητικές κριτικές μας, αλλά και να θέσει ένα αμφιβόλλω την θεσμική ιδιότητά μας ως ελαχίστων θεολόγων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Αν όντως πίστευε, ο σεβασμιώτατος, ότι οι θεολογικές αντιρρήσεις μας δεν πρέπει να επεκτεθώσι και να εκτεθώσι και στο ευρύτερον κοσμικόν χώρον των Πολιτικών Δικαστηρίων, για ποιόν λόγον τότε, μια εβδομάδα προτού αλάξει γνώμη, μας απέστειλε, με την υπογραφήν του, εκβιαστικά Νομικά Εξώδικα, απειλητικές Μηνυτήριες αναφορές, με ένα τετρασέλιδον μάλιστα και τραγελαφικόν κατηγορητήριον;

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες απ΄αρχής και ώζουσι από φανατικώτατον Δεσποτισμόν και νοσηρόν Κληρικαλισμόν.

Πληροφορίες που λαμβάνω από εντός της μητροπολιτικής αυλής του, μάλιστα αψευδείς πληροφορίες, καθ΄ όσον σκόπιμα δηλώνω συνεχώς, φαίνεται να με ενημερώνουσι, και πάλιν αντικειμενικώς, ότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κύριος Ιερεμίας, όταν μας απέστειλεν, γραπτώς, το φαύλον και ανυπόστατον κατηγορητήριον, μαζί και τις απειλητικές και εκβιαστικές, διαθέσεις και διαταγές του,  με μισθοφόρους Δικαστικούς Κλητήρες, και απεδείχθηκεν έτσι ακριβώς, ότι ενεργεί ενίοτε και ως κακόδοξος και κακόβουλος Δεσπότης, απεφάσισεν εκ των υστέρων το εσφαλμένων των μητροπολιτικών οδηγιών του, και ότι πρέπει πάση θυσία, το κατηγορητήριον που μου απέστειλε, να φιμωθεί να παρασιωπηθεί να εξαφανισθεί και να αποκρυβεί ολοσχερώς και αυτό για να μη το δεί το φώς της δημοσιότητος.

Για ποιόν λόγον; Ακόμη δεν ελάβαμεν σοβαρές και επαρκείς εξηγήσεις της επιτακτικής ανάγκης της άμεσης λογοκρισίας και αναγκαστικής απόκρυψις σημαντικώτατων αλλά μη εμπιστευτικών εγγράφων που φέρωσι την υπογραφήν του.

Εικάζω, ότι όλα αυτά γίνονται για την εικονική προστασία του, διότι πολύ απλά θα γίνει και πάλιν, θέατρον της οικουμένης, με τις ανόητες και απερίσκεπτες κωλοτούμπες του, διότι άλλες επιπρόσθετες πληροφορίες μας πληροφωρούσι, ότι μας απέστειλε το πανάθλιον κατηγορητήριον, χωρίς κάν να κάνει τον φιλότιμον κόπο να διαβάσει προσεκτικά και φρόνημα το τι ακριβώς τον καταγγέλουμεν και το τι με ακρίβεια εγράψαμεν κατά των ενεργειών του. Προσπερνώντας μάλλιστα, αδικαιολόγητα και σκοπίμως, και την δημόσια δήλωσιν και αίτησίν μας, όπου εθέλαμεν να ενημερωθούμεν από την ιδίαν μητρόπολιν, δημοσιογραφικώς, για την υπόθεση της Μοναχής Αρσενίας, προτού κάν αρχίσουμε να δημοσιεύουμεν τα έγγραφα αυτής.

Το ταυτόσημον παράπονον το διέπραξαν και άλλα φίλια ιστολόγια όπου ασχολήθησαν περί του ζητήματος της Μοναχής Αρσενίας.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝ ΑΔΙΚΩ ΔΙΩΧΘΗΣΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ

Επιθυμεί δε, ο ίδιος μητροπολίτης, να κλείσουμε αμέσως το ζήτημα της μοναχής Αρσενίας, χωρίς να μπαίνει στον φιλότιμο κόπο, να ενημερώνει ή να αποσαφηνίζει, ΔΗΜΟΣΙΑ, (με κάποιαν ενημερωτικήν Εγκύλιον) την ιδική του άποψη και θεώρηση στα πράγματα, περί των καταγγελιών της Μοναχής του.

Έχουμε κάποιες πληροφορίες επ΄αυτού και θα τις καταγράψουμεν ίσως σε επόμενη ενημερωτική αρθρογραφία, αφιερωμένη, ειδικώς, στα περί της Μοναχής Αρσενίας, διότι, αν ο πολύτιμος σεβασμιώτατος, επιθυμεί διακαώς, να κουκουλώνει τις ανοικτές υποθέσεις του, εμείς αντίθετα θέλουμεν να τις κλείνουμεν με όμορφο και αποδεικτικόν τρόπον, με κάθε αξιοπρέπεια και σεβασμό, με μεταξένιο κουκούλιον τινός μεταξοσκώληκος, κυρίως από σεβασμό προς τους τιμίους αναγνώστες μας.

Η έωλη και αστεία δικαιολογία, κοτζάμ επισκόπου, είναι και ήτο, ότι δεν γνωρίζει από νομικές ορολογίες, γι΄αυτό και υπέγραψε το νομικίστικον κατηγορητήριον. Αλλά όμως εντός αυτού, προεπιλέχθησαν συκοφαντικώς, δεκαπέντε αντιρρητικές εκφράσεις και σχόλιά μας (σημειωτέον: δεν ήτο νομικές οι ορολογίες, διότι αγνοούμε τα νομικά, και οι χαρακτηρισμοί μας είναι, ενίοτε θεολογικοί και ευαγγελικοί) όπου αποσπασματικώς, απεδείκνυαν δήθεν ότι εχαρακτήριζα και έπληττα, ως ελεϊνός συκοφάντης, αμέσως και ευθέως, το τίμιον πρόσωπον του σεβασμιωτάτου.

Έχω εξίσου πληροφορηθεί και το άλλο αμύητον: ότι κατά τον σεβασμιώτατον, είμαι μάλιστα δεινός συκοφάντης, διότι εκαταδέχθηκα να αναλάβω,δημοσιογραφικώς και να δημοσιεύσω, την καταγγελτικήν επιστολήν της Ομολογιάτριας πνευματικής θυγατρός του και Μοναχής Αρσενίας.

Ο σεβασμιώτατος ως έχοντας ή κατέχοντας, όλες (!) τις εξουσίες στο πρόσωπόν του, μας εδίκασεν και μας εκαταδίκασεν στην συνείδησίν του, ερήμην μας, άνευ δίκης, άνευ απολογίας, άνευ ενδελεχούς εξετάσεων του μαρτυρικού υλικού και άνευ συνηγόρου υπερασπίσεως ημών των ανυπεράπιστων στα ακονισμένα δόντια των μεγαλο-καρχαρίων Επισκόπων-κατασκόπων…!

Εμείς εδημοσιεύσαμεν την επιστολήν της Μοναχής Αρσενίας, αλλά εκαταγράψαμεν και μερικές κριτικές απόψεις μας έναντι αυτής. Εδιενεργήσαμεν μάλιστα εν δυνάμει αντικειμενική αξιολόγηση και κριτική περί της επιστολής της, και μάλιστα εκαταγράψαμεν, δημοσίως, ότι δεν συμφωνούμε, σε αρκετά καταγγελτικά σημεία της διότι ενέχωσι εν μέσω αυτής τινά συναισθηματική υπερβολή και εμπαθέστατη πικρία ή αγανάκτιση, ελέω του σφοδρού και ανελέητου ψυχολογικού πολέμου που εδέχθην (από τον σεβασμιώτατο και την αδελφότητα) τόσον μεγάλο διάστημα ίνα εγκαταλείψη το μοναστήρι της.

Για την πνευματικήν και ψυχολογικήν κατάσταση της μοναχής, αναντίρρητα, ευθύνεται απόλυτα σχεδόν ο Γέροντας της ο σεβ. Ιερεμίας και όχι η ίδια, ή, ο πρώην πνευματικός της, διότι προσπαθεί με έντεχνο τρόπο και ειδικές κατηγορίες να μας την βγάλει σκάρτην και πλανημένην την Καλόγριαν.

Έτσι λοιπόν, επειδή τολμήσαμε να δημοσιεύσουμεν, καταγγελτικά στοιχεία περί του εν αδίκω διωγμού της νεοφανούς Ομολογητρίας και Μοναχής Αρσενίας, μερικοί ανόητοι αυλικοί του πολυπράγμονως σεβασμιωτάτου, εσυνέταξαν βεβιασμένα, ένα ηλιθιώτατον κατηγορητήριον εναντίον μας, και απλά ο δήθεν αφελής (;!) μητροπολίτης  και παραπλανηθής (;!) υπό των αυλικών του, το υπέγραψεν, χωρίς καλά καλά να έχει μελετήσει ενδελεχώς τις αντιρρητικές κριτικές μας, την προσωπική αλληλογραφία μου μετα της Μοναχής, οπου είναι δημοσιευμένη, και όλα τα άλλα στοιχεία όπου εκαταγράψαμεν καταγγελτικώς κατά των κακόδοξων και κακόβουλων ενεργειών του στο παρελθόν.

Για το σεβασμιώτατον, φέρουμεν τεράτια ευθύνη, εμείς, διότι είμεθα λέγει οι συκοφάντες του. Γιατί είμεθα οι συκοφάντες του;

Διότι, εδημοσιεύσαμεν την επιστολή της καταγγέλουσας πνευματικής θυγατρός του και μοναχής. Και διότι, η Μοναχή Αρσενία τον καταγγέλει ως τον «μεγαλύτερον αιρετικώτατον» Επίσκοπον της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γι΄αυτόν το λόγον εμείς ως εκκλησιαστικοί δημοσιογράφοι είμεθα οι συκοφάντες του, και η Μοναχή του που τον καταγγέλνει είναι σκάρτη και πεπλανημένη.

Αυτή είναι η πάγια νοσηρά λογική του υποκρινόμενου θύματος που δεν αντέχει την αρνητική κριτικήν.

Για το σεβασμιώτατον, επίσης, περί της υποθέσεως Μοναχής Αρσενίας, φέρει ακαιρέαν την ευθύνη, και κάποιος λέγει απείθαρχος κληρικός του, και πρώην πνευματικός της Μοναχής Αρσενίας, ο π. Μωϋσής Απλάς.

Δεν γνωρίζω μέχρι στιγμής το παραμικρόν για τον άνθρωπον πέραν από τις μονομερείς μητροπολιτικές πληροφορίες που έλαβα από κάποιαν ιδιαίτερη πηγήν που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη. Ή ίδια η πηγή μου, μου αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πλανεμένος ο εν λογώ κληρικός π. Μαωϋσής. Δεν δύναμαι να βγάλω δημοσιογραφικώς τινά αυθαίρετα συμπεράσματα αν δεν μάθω και την άποψη της άλλης πλευράς. Όποιος έχει πληροφορίες περί του κληρικού π. Μωϋσή  είμαι ολόθερμα ανοικτός να μου τις αποστείλει για να τις αξιολογήσω. Αν και θα επιθυμούσα να έρθω σε επαφή μαζί του.

Το παράδοξον είναι, ότι εζήτησα και από την Μοναχή Αρσενία, κάποιες πληροφορίες, περί του πρώην πνευματικού της πατέρα, και μέχρι στιγμής δε κατάφερε να με ενημερώσει.

Γι΄αυτούς τους λόγους, κατά τον σεβασμιώτατον, εμείς είμεθα ελεϊνοί συκοφάντες. Και έτσι εμείς στείλαμε,υϊικώς, το μήνυμα, ότι παραδεχόμεθα ότιείμεθα απόλυτα συκοφάντες και αναλαμβάνουμεν την πάσα ευθύνη των ενεργειών μας αλλά και των ανόητων ενεργειών των αυλικών του. Διότι, κατά τον σεβασμιώτατον, δεν φέρωσι ευθύνη οι συνεργάτες του για την κακοδιαχείρηση του ζητήματος πολλώ μάλλον ούτε κάν ο ίδιος φέρει την παραμικρήν ευθύνη.

Για όλην την περιρρέουσαν κακοδαιμονία και αλγεινήν ατμόσφαιρα της μητροπόλεως Γόρτυνος, φταίει φερ΄ειπείν: ο κακός ο Λύκος, ο Δρακουμέλ, το Τέρας που τρομοκρατεί την Ωραία στο ομώνυμο παραμύθιν, ο Τόμ που κυνηγάει τον Τζέρι, οι Αρειανοί που εισβάλωσι στην γή, και κυρίως ο υποφαινόμενος, ή κάθε άλλος άνθρωπος επί γής παρ΄εκτός του σεβασμιωτάτου. Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου!

Σ΄ αυτό το σημείον, έχει απόλυτα δίκαιον ο ανθρωπος και τον κατανοούμε απόλυτα, διότι: άπαντες φέρωσι ακαραίαν την ευθύνη τους, διότι λ.χ. φταίειη Μοναχή Αρσενία που μου έστειλε την επιστολή, φταίει το διαδίκτυον που εμετέφερεν την επιστολήν, φταίει ο π. Μωϋσής Απλάς που ήτο πρώην πνευματικός της μοναχής, φταίνε οι παλαβοί αυλικοί του σεβασμιωτάτου που είναι εκτός τόπου και χρόνου, φταίει ο δικαστικός κλητήρας, φταίνε οι μασσώνοι που καλλιεργώσι οικονομικά σκάνδαλα εντός των μητροπόλεων, φταίειο Διάβολος, φταίει ο παπαΝικόλαος Μανώλης, φταίει ο Ζήσης, φταίει και ο Τελεβάντος, φταίει η «ΚΑΤΑΝΥΞΗ» και τα «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», φταίει ο κριτικογράφος τάδε και δείνα, πλήν του «ασπίλου», «αμολύντου» και «απλανή θεοφόρου» πατέρα της Εκκλησίας, του «νεοΠροφήτου», και εξάπαντος ανευθυνοϋπεύθυνου, πλήν παναξίου συμπαθείας, αγάπης και στοργής, κυρίου Ιερεμία Φούντα.

Τα συμπεράσματα μου δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αυθαίρετα, είναι κάπως χιουμοριστικά με υψηλή δόση φιλοσοφίζουσας ειρωνίας και ηπίου κυνισμού μεν, αλλά δεν ευθύνομαι και δεν φταίω διόλου δε αν τυχόν και έχωσι κάποια ισχυρή σχέση με την αντικειμενική πραγματικότητα.

Για όποιον επιθυμεί, αποδείξεις, κοιμάμαι αγκαλιά μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία.

Μη λυπήστε κ. Ιερεμία, διότι εσείς, δεν έχετε καθόλου ευθύνες, αλλά μόνο δικαιώματα και πρωτοκαθεδρίες αλλά και ακαδημαϊκές ανελίξεις, πιθανώτατα, εις βάρος του πτώματος της Φίλης Ορθοδοξίας. Εμείς ευθυνώμεθα, κυρίως, που σας εδώσαμεν αξίαν με τα αντιρρητικά γραπτά μας, με την αλληλογραφία μας, και τις δημόσιες κριτικές μας. Αλλά κάθε φορά που ενεργείτε κακόδοξα, και όσο επιμένετε να εμμένετε σε κακόδοξες στάσεις και κακόβουλες ενέργειες , θα συνεχίζουμε να σας ασκούμεν δρυμήτατον και ισχυρόν έλεγχο, αγαπητικά και ευγενικά, όπως πράττομεν πάντοτε, όσον και να σας ενοχλεί η οξεία κριτική μας. Γιατί; Διότι και ο άγιος φοβέραν θέλει.

Σ΄αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη και αθεράπευτη πνευματικά και τραγελαφικήν ή δραματικήν περίπτωση, δεν ξέρει ειλικρινά κανένας μας, ποιόν ακριβώς να πρωτοπείς και να κατηγορήσεις, ως επιπόλαιον, θρασύτατον, και ανάξιον να κατέχει το όποιον υψηλώτατον ή χθαμηλώτατον αξίωμα εντός της Εκκλησίας μας.

Γι΄αυτό το λόγω, προτού γράψω όσα γράφω, κριτικά, αισθάνομαι ιδιαίτερα, ότι φέρω μεγίστη ευθύνη ενώποιον Θεού και ανθρώπων, νοιώθω ότι είμαι ο κύριος ένοχος για τα πάντα, όταν αμαρτάνει ή κακοδοξεί ο αδελφός μου διότι θεωρώ ενδόμυχα, ότι εγώ αμάρτησα και πάλιν και πολλάκις, και θλίβομαι και αγανακτώ στην θέση του, και επιθυμώ με ερωτική και μαχητική σφοδρότητα, να πολεμώ ή και να μισώ, την αμαρτία και την κακοδοξία, διότι αν είμουνα κανένας άνθρωπος σημαντικός έστω με νανογραμμάριον δράμιν αγιότητος, δεν θα είχαμε τέτοιον χάλι στην Εκκλησία.

Θα έκανα ως άγιος, ένα μικρό θαυματάκι λ.χ. και θα εκαθάριζα παντελώς τον Σταύλον του Αυγεία.

Διότι ως γνωστόν, μία σταγόνα αληθείας, μία σταγόνα αγιότητος, καθαρίζει και ωκεανούς αλλά και εκατομμύρια δυσσώδεις Σταύλους του Αυγεία που γέμωσι από αθεόφοβες ακαθαρσίες, σατανικά ψεύδη, διαβολικές συκοφαντίες, λοιδωρίες, αμαρτίες και κακοδοξίες.

Τούτος ο περίεργος λογισμός, η ψυχική οδύνη και έμπονη θλίψη που περνώ με όλα αυτά τα εκκλησιαστικά μασκαραλίκια που παρατηρώ, με οπλίζει με μία ανεξήγητη αγωνιστικότητα, κόντρα σε πανίσχυρους εκκλησιαστικούς άνδρες, ώστε να διενεργώ καυστικωτάτη και αποδεικτικήν εξάπαντος Καντιωτικήν και Προδρομικήν κριτική κατά των δημοσίων προσώπων και κατά των κακοδόξων ενεργειών τους.

Τα πρόσωπα αναμφίλεκτα τα αγαπούμε και τα συμπαθούμεν, σε μέγιστον βαθμόν, γι΄ αυτό και ασχολούμεθα ιδιαιτέρως μαζί τους, με σφοδρές ή ήπιες αντιρρητικές κριτικές κυρίως κατά των ενεργειών τους. Αν δεν τα αγαπούσαμεν θα εδείχναμεν προφανώς αδιαφορίαν. Διότι η αδιαφορία είναι, το αντίθετον της αγάπης. Και εφ΄ όσον αγαπητώτατε κύριε Ιερεμία σας αγαπάμεν σε απέραντον βαθμό θα ασχολούμεθα συστηματικώς μαζί σας, ώστε να αλάξατε την εσφλαμένη και κακόδοξοξον ανεπισκοπική νοοτροπεία σας.

Του Παναγιώτη Π. Νούνη

Ορθόδοξος Θεολογών

(Έγραφον εν Επισκοπή-Κουρίω τη 7η Ιουνίω μέ τη 14η τω ιδίω μηνί εν τω 2017 μ.Χ.)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΕΚΜΗΡΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟ ΙΕΡΕΜΙΑΚΟΝ ΖΗΤΗΜΑ

 

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Π. ΝΟΥΝΗ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΟΛΚΗΣ,http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/12/blog-post_76.html
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Π. ΝΟΥΝΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΙΔΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ,http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/01/blog-post_22.html
  • [ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ]ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Π. ΝΟΥΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ, Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ  ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ  ΟΜΟΛΟΓΗΤΡΙΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΑΡΣΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/05/blog-post_16.html
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Π. ΝΟΥΝΗ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ ΕΝΩΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΔΑΒΙΚΗΣ ΣΦΕΝΔΩΝΗΣ  ΜΑΣ.
  •  

 

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/

ΠΗΓΗ