Προειδοποιήσεις που δεν εισακούγονται από όλους.

Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν λόγω ισλαμιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη παρουσίασε σημαντική αύξηση για τρία συνεχόμενα χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Εuropolπου δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

O Pieter Van Ostaeyen, ένας εμπειρογνώμονας του Βελγίου που ειδικεύεται στο διεθνές τζιχάντ, αναφέρει πως η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη δήλωσε ότι περισσότεροι από 700 υπόπτους τρομοκρατών τζιχάντ συνελήφθησαν το 2016.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους  εάν η ροή των Ευρωπαίων μαχητών του Αλλάχ που πηγαίνουν στη Συρία και το Ιράκ μειώθηκε πραγματικά, ο Pieter Van Ostaeyen είπε ότι αυτό είναι μερικώς αλήθεια επειδή το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει τα περισσότερα εδάφη του κοντά στην Τουρκία κι τη Βόρεια Συρία.

“Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα μπορούμε να δούμε μια αύξηση στην εγχώρια τρομοκρατία τα επόμενα χρόνια”, προειδοποίησε ο Pieter Van Ostaeyen.

Ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για χτυπήματα από τζιχαντιστές εντός των Ευρωπαϊκών κρατών, μιας και ουκ ολίγες χώρες έχουν ανοίξει διάπλατα την πόρτα στις ισλαμικές ορδές από την ανατολή.

Οι παρακάτω δεν είναι εικόνες από το μέλλον, αλλά από το ανησυχητικό παρόν στην Ευρώπη: