του Κίμωνα Χαραλάμπους

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το «τέλος των Μνημονίων» και χρησιμοποιώντας το «yes we can» του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, έδειξε στους Έλληνες ποια θα είναι η επόμενη μέρα της χώρας. Τι ακριβώς σημαίνει «τέλος των Μνημονίων»;

«Πήραμε τελικά αυτά που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτά που δικαιούμασταν. Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η εντύπωση που δημιουργείται, απόλυτα δικαιολογημένα, στους πολίτες είναι ότι το επίσημο τέλος του προγράμματος-Μνημονίου δεν θα σημάνει το τέλος της εφαρμογής νέων, μνημονιακού χαρακτήρα, μέτρων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, δεν είναι μόνο τα θέματα της οικονομίας που απασχολούν την κυβέρνηση.

Το, κατά τα φαινόμενα, «μπάχαλο» που επικρατεί, αν μας επιτρέπετε την φράση, πρέπει να επεκταθεί παντού.

Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε και ακούμε «τέλος των Μνημονίων» σημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Ανεξέλεγκτοι διορισμοί στο Δημόσιο, έτσι ώστε να αυξηθεί η εξάρτηση από το Κράτος και να αποδυναμωθεί ο ελεύθερος ιδιωτικός τομέας
  • Ολοήμερα σχολεία, όπου θα διδάσκεται παραμορφωμένη ιστορία, η οποία θα έχει «ξεπλυθεί» από κάθε τι εθνικό στα πρότυπα της παγκοσμιοποίησης.
  • Διαθρησκειακά συμπόσια, θυμηθείτε ΕΔΩ
  • Ενίσχυση της προώθησης του τρανσεξουαλισμού στην ελληνική κοινωνία και στα ελληνικά σχολεία.

Δεν μας πιστεύετε; Ακούστε τον υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο:

 

ΠΗΓΗ