Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ένας άνδρας το βράδυ της Τρίτης. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς η πόλη του Βελγίου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο επίδοξος καμικάζι φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» πριν επιχειρήσει να ενεργοποιήσει τον πυροκροτητή ο οποίος – ευτυχώς – έπαθε εμπλοκή και δεν εξερράγη.

Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας. Αναφορές κάνουν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη. Ο δράστης, κατά πάσα πιθανότητα, φορούσε εκρηκτικό γιλέκο. H La Libre αναφέρει ότι ο ύποπτος είχε σακίδιο πλάτης και ζώνη με εκρηκτικά και πως είναι σοβαρά τραυματισμένος. Τον πυροβόλησαν οι στρατιώτες, καθώς τράβηξε την προσοχή τους την ώρα που επιχείρησε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=OQJdFUm8aEU

Οι πρώτες ανακοινώσεις από την αστυνομία Στις πρώτες δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες που περιπολούσαν στον σταθμό, έπειτα από «μικρή έκρηξη», ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι το άτομο αυτό φορούσε γιλέκτο με εκρηκτικά και δεν αποσαφήνισε αν το πρόσωπο αυτό είναι ζωντανό. «Υπήρξε ένα περιστατικό στον κεντρικό σταθμό. Εγινε μία έκρηξη κοντά σε ένα πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που ήταν εκεί. Αυτή τη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι στον σταθμό και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ