SPOILER ALERT: Η έβδομη σεζόν τελείωσε με ανεπάλληλα bangs και όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον το αναπόφευκτο: πώς θα περιμένουμε μέχρι τα τελευταία έξι επεισόδια;;;

Από τον Βασίλη Τσίγκα

SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!!

Αυτό ήταν κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι. Πάει και η έβδομη σεζόν του Game Of Thrones.

Την απολαύσαμε αποκλειστικά στη Nova ταυτόχρονα μάλιστα με την Αμερική! Και βέβαια, μπορούμε να ξαναδούμε το τελευταίο, επικό, επεισόδιο χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO!

Όπως είπαμε λοιπόν, η έβδομη σεζόν ολοκληρώθηκε. Τελείωσε. Χωνέψτε το για να προχωρήσουμε με τις ζωές μας, μέχρι να έρθει η άγια μέρα που θα κυκλοφορήσει η όγδοη και τελευταία. Άλλα έξι επεισόδια έμειναν. Έξι! Το γράφω, το σκέφτομαι και δεν το πιστεύω. Τέλος πάντων, ο έβδομος κύκλος τελείωσε όπως του άρμοζε: με ανατροπές, χωρίς μάχες, αλλά με μία σοκαριστική σκηνή στο τέλος, που προμηνύει το έπος της τελευταίας σεζόν| Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, γιατί έγιναν πάρα πολλά σε ένα επεισόδιο…

Ντράγκονπιτ
Και ξεκινάμε φυσικά με αυτό που όλοι περιμέναμε: με την συνάντηση στο Κινγκς Λάντινγκ ανάμεσα σε… όλους! Οι παρατάξεις χωρίστηκαν σε τρία μέρη: Οι Λάνιστερ με τον Έουρον Γκρέιτζοϊ και τον Κάιμπερν, η Νταϊνέρις με τον Τίριον, τον Θίον, τον Τζόρα και την ακολουθία της και ο Βορράς με τον Σνόου, την Μπριέν και την ακολουθία του Τζον. Προτού μπουν στο Ντράγκονπιτ όλες οι πλευρές, βλέπουμε την ψυχολογική προετοιμασία των ηρώων μας, με τον Μπρον και τον Τζέιμι να ατενίζουν τις στρατιωτικές δυνάμεις της Νταϊνέρις και να μιλούν για ανδρικά μόρια, τον Hound να κουβαλάει το ζόμπι και να συναντάει την Μπριέν, τον Πόντρικ να μιλάει με τον Τίριον και όλους μαζί να μπαίνουν τελικά στο κάτι-σαν-Κολοσσαίο για να showdown!

Όλοι, βέβαια, εκτός από την Νταϊνέρις, η οποία σαν γνήσια καγκουρο-δρακομάνα σκάει μύτη τελευταία, πάνω στον Ντρόγκον και κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση, έτσι για να κάνουμε και λίγο show-off. Η κουβέντα, προφανώς δεν ξεκινάει πολύ καλά. Προτού ξεκινήσει ο Τίριον, ο Χάουντ πηγαίνει προς το Βουνό, βλέπει μέσα από το κράνος τα κόκκινα, παγωμένα μάτια του και τον ρωτάει αν τον θυμάται! Κάποια στιγμή θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσά τους… Στη συνέχεια, πάνω που πάει να μιλήσει ο Τίριον, τον διακόπτει ο Έουρον για να την πει στον Θίον, η Σέρσεϊ τον βάζει στη θέση του και ο Τίριον τελικά προσπαθεί να επισημάνει σε όλους για ποιο λόγο είναι εκεί. Η Σέρσεϊ προφανώς δεν πολυασχολείται και τον λόγο παίρνει ο Σνόου για να της αποδείξει πως τα ζόμπια είναι αληθινά.

Ο Χάουντ κουβαλάει μπροστά σε όλους ένα σεντούκι, το ανοίγει και για ένα δευτερόλεπτο η καρδιά μου έφυγε από τη θέση της γιατί το ζόμπι δεν έβγαινε και αν με κάποιο τρόπο είχε χαθεί-ξεφύγει, θα είχα σπάσει την τηλεόρασή μου από τα νεύρα μου. Ευτυχώς, όμως, ο Χάουντ δίνει μια κλωτσιά και το ζόμπι βγαίνει από το σεντούκι, προκαλώντας τον απόλυτο τρόμο σε όσους είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους απέθαντο, δηλαδή κατά βάσην το Λανιστερέικο. Το ζόμπι έφτασε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τη Σέρσεϊ, με αποτέλεσμα ο Χάουντ να το τραβήξει πίσω και ο Τζον να κάνει μία επίδειξη τάπερ στη Σέρσεϊ για το πώς σκοτώνουμε τα ζόμπια (φωτιά, δρακόγυαλο).

Ο Έουρον, βλέποντας όλο αυτό, σηκώνεται και φεύγει ως κύριος, λέγοντας στην Σέρσεϊ ότι έχει δει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή του, αλλά με ζόμπια δεν τα βάζει. Μπροστά στο θέαμα του ζομπιού, η Σέρσεϊ αποφασίζει να συμφωνήσει στην εκεχειρία που της πρότεινε η Νταϊνέρις, αρκεί ο Τζον ο Σνόου να bend the knee. Ο Τζον χαίρεται μεν που η Σέρσεϊ θέλει να βοηθήσει, όμως τονίζει πως έχει αναγνωρίσει ήδη μια Βασίλισσα κι αυτή είναι η Νταϊνέρις! Ρουά! Η Σέρσεϊ δεν δέχεται αυτή την απάντηση και φεύγει, με τον Τίριον και την Νταϊνέρις να ευχαριστούν τον Τζον για τα όσα είπε, τονίζοντάς του, όμως, ότι θα ήταν καλύτερα να πει ψέμματα μια φορά στη ζωή του…

Ο Τίριον καταλαβαίνει ότι ο μοναδικός τρόπος να πειστεί η Σέρσεϊ είναι να πάει να της μιλήσει ο ίδιος, κάτι που φυσικά δεν αρέσει στην Νταϊνέρις, όμως ο Τίριον είναι αποφασισμένος. Υπό το βλέμμα του Βουνού, ο νάνος Ταργκάριεν μπαίνει στο γραφείο της Σέρσεϊ κι εδώ επιτέλους έχουμε Game of Thrones! Επιτέλους! Μετά από μια action-packed σεζόν, επιστρέψαμε σε αυτό το επεισόδιο στους χαρακτήρες. Η Λένα Χίντι και ο Πίτερ Ντίνκλατζ δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας σε αυτή τη σκηνή, που βλέπει τη Σέρσεϊ να μισεί θανάσιμα τον Τίριον, ο οποίος καταλαβαίνει ότι δεν έχει άλλον τρόπο να την πείσει, πέρα από το να της αποδείξει ότι όσα έκανε, τα έκανε όχι για να διαλύσει τους Λάνιστερ ως οικογένεια, αλλά συγκεκριμένα τον πατέρα τους, που θα τον σκότωνε. Η κορύφωση της σκηνής είναι όταν ο Τίριον λέει στη Σέρσεϊ να τον σκοτώσει. Το Βουνό κάνει την κίνηση να βγάλει το σπαθί του, όμως η δακρυσμένη Σέρσεϊ δεν έδωσε ποτέ το ΟΚ. Συγκλονιστική στιγμή, όπου η αλήθεια είναι ότι πίστεψα πως τον χάσαμε τον Τίριον! Προς το τέλος της σκηνής, ο Τίριον καταλαβαίνει πως η Σέρσεϊ είναι έγκυος, το οποίο προφανώς θα είναι χρήσιμο για τη συνέχεια…

Τελικά, η Σέρσεϊ επιστρέφει στο Ντράγκονπιτ για να ξαναβρεί την Νταϊνέρις και τον Τζον και να τους ανακοινώσει την απόφασή της να καλέσει όλο το στρατό της για να βοηθήσει να σκοτώσουν τον Night King!

Δεν τελειώσαμε με τον Κινγκς Λάντινγκ, έχει πολλά κι ενδιαφέροντα, αλλά για την ώρα…

Γουίντερφελ
Το άλλο μεγάλο story arc που περιμέναμε να φτάσει σε μια είδους εκτόνωση ήταν στο Γουίντερφελ, όπου είχε δημιουργηθεί μια περίεργη δυναμική ανάμεσα στη Σάνσα, την Άρια, τον Μικροδάχτυλο και τον Μπραν. Στην πρώτη σκηνή στο Βορρά, βλέπουμε τη Σάνσα και τον Μπέιλις να συζητούν, με τον Μικροδάχτυλο να «πείθει» τη Σάνσα ότι η Άρια θέλει να την σκοτώσει για να πάρει τη θέση της. Εδώ οφείλουμε να παραδεχθούμε την εξέλιξη του χαρακτήρα της Σάνσα, η οποία ακούει υπομονετικά τον Μπέιλις δίχως να αντιδράει, πείθοντάς τον ότι τον έχει πιστέψει. Παίζει κανονικότατα το παιχνίδι του, χτίζοντάς του μια εκπληκτική παγίδα, στην οποία κι έπεσε.

Κι αυτό γιατί ενώ βλέπουμε την Άρια να μπαίνει στην μεγάλη αίθουσα του Γουίντερφελ και όλοι μας είμαστε σίγουροι πως θα δούμε την «δίκη» της, όλα ξαφνικά γυρνούν σε μια κλασσική ανατροπή α λα Game of Thrones, με τον Μικροδάχτυλο να είναι τελικά ο κατηγορούμενος. Η Σάνσα του περιγράφει όλα του τα αμαρτήματα, από τους φόνους του Τζον και της Λάισα Άρρην, μέχρι την παγίδα στην οποία έστειλε τον Νεντ Σταρκ. Ο Μπέιλις προσπαθεί να τα αρνηθεί όλα, όμως υπάρχει κι ένας Μπραν εκεί, που λειτουργεί ως ο απόλυτος σκληρός δίσκος του Γουέστερος, με αποτέλεσμα η Άρια να κόψει τον λαιμό του Μικροδάχτυλου κι εμείς να χάσουμε έναν αγαπημένο χαρακτήρα, ο οποίος με τις δολοπλοκίες του έχτισε ουσιαστικά όλη την πλοκή που βλέπουμε! RIP Μπέιλις, ήσουν ζόρικος…

Ντραγκονστόουν
Μετά τα όσα έγιναν στο Κινγκς Λάντινγκ, η Νταϊνέρις με τον Τζον επιστρέφουν στο Ντραγκονστόουν, όπου συμφωνούν ότι όλοι μαζί πρέπει να πάνε στο Γουίντερφελ, για να το προστατέψουν από τα ζόμπια, αλλά και για να ανακοινώσουν τον γάμο τους… εεε εννοούσα το γεγονός ότι ο Τζον έχει bend the knee στη Βασίλισσά του!

Επίσης, έχουμε μια αφύπνιση. Ο Θίον, μετά από μια κουβέντα με τον Τζον, θυμάται ότι είναι Γκρεϊτζόι, αλλά και Σταρκ, και αποφασίζει να πάει να σώσει τη Γιάρα από τον Έουρον. Στην αρχή, οι υπόλοιποι Iron Born δεν πείθονται και ο αρχηγός τους επιτίθεται στον Θίον. Αφού τρώει μπόλικο ξύλο, ο Θίον είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όμως ο αντίπαλός του κάνει ένα λάθος. Προσπαθεί να τον χτυπήσει στα αχαμνά του, τα οποία όμως απουσιάζουν κι έτσι ο Θίον παίρνει το πάνω χέρι, τον ξαπλώνει στην άμμο και του πολτοποιεί τη μούρη! Οι υπόλοιποι Iron Born παίρνουν το μήνυμα και ακολουθούν τον Θίον για να πάνε να σώσουν τη Γιάρα!

Κινγκς Λάντινγκ
Επιστρέφουμε στο Κινγκς Λάντινγκ για την δεύτερη μεγάλη ανατροπή του επεισοδίου! Ενώ ο Τζέιμι οργανώνει την εκστρατεία προς τον Βορρά, εμφανίζεται η Σέρσεϊ σε στυλ «τι κάνεις εδώ, είσαι τελείως ηλίθιος», αποκαλύπτοντάς του ότι φυσικά και δεν θα ακολουθήσει τον Τζον και την Νταϊνέρις στον Βορρά. Ενώ πείστηκε προς οι White Walkers είναι αληθινοί, αποφάσισε να αφήσει τον Βορρά και τους δράκους να τους αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Μάλιστα, μαθαίνουμε εδώ ότι ο Έουρον δεν έγινε ξαφνικά πιο δειλός και από τον Θίον, αλλά αντί για το Πάικ, έφυγε προς το Έσσος για να φέρει στο Γουέστερος τον Golden Company, έναν μισθοφορικό στρατό!

Ο Τζέιμι ακούει σαστισμένος τα όσα του λέει η ερωμένη-αδερφή του και προσπαθεί να της τονίσει ότι όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα αν οι White Walkers κερδίσουν στον Βορρά και κατέβουν προς τα κάτω. Η Σέρσεϊ, όμως, είναι ανένδοτη και κατηγορεί ανοικτά τον Τζέιμι για προδοσία. Κι εδώ φτάνουμε στη δεύτερη εκπληκτική σκηνή του επεισοδίου, που μας θύμισε για ποιο λόγο λατρέψαμε αυτή τη σειρά. Αν η σχέση Σέρσεϊ-Τίριον είχε φλόγες, αυτή εδώ ήταν λαίλαπα! Βλέπετε, όλη αυτή την κουβέντα την παρακολοθούσε το Βουνό και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά, η Σέρσεϊ είχε τη δύναμη να σκοτώσει έναν αδερφό της. Ο Τζέιμι της το είπε. Κι αυτή έκανε το νεύμα! ΈΚΑΝΕ ΤΟ ΝΕΥΜΑ! ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΕΥΜΑ! Είπε στο Βουνό να σκοτώσει τον Τζέιμι! Το σαγόνι στο πάτωμα, το «όχι ρε μλκ» ακούστηκε μέχρι το Έσσος και ακόμα παραπέρα. Το Βουνό έκανε την κίνηση, όμως ο Τζέιμι κατάλαβε την μπλόφα της κι έφυγε! Πού πάει; Προφανώς προς το Βορρά, αντιλαμβανόμενος ότι η μοναδική μάχη που μετράει είναι αυτή κόντρα στους νεκρούς.

Η Σέρσεϊ έμεινε πλέον μόνο με τον Κάιμπερν, το Βουνό και τον Έουρον δίπλα της. Δεν υπάρχει κανένας άλλος. Εκτός από το παιδί που κουβαλάει στα σπλάχνα της…

Γουίντερφελ
Και πάμε στα ωραία τώρα! Πάμε στα ζόρικα πράγματα! Ο Σαμ επέστρεψε στο Γουίντερφελ και συνάντησε τον Μπραν! Επιτέλους, είχαμε τη συνάντηση που ίσως ήταν πιο σημαντική και απ’ αυτή στο Ντράγκονπιτ! Χωρίς πολλά λόγια, ο Μπραν λέει στον Σαμ ότι πρέπει να πουν στον Τζον την αλήθεια για τους γονείς του! Ότι είναι το νόθο παιδί του Ρέγκαρ Ταργκάριεν και της Λιάνα Σταρκ! Νόθο είπατε; Όχι δα! Ο Σαμ τελικά πρόσεχε όσα του έλεγε η Γκίλι και αποκαλύπτει στον Μπραν ότι οι Ρέγκαρ και Λιάνα είχαν παντρευτεί. Και για του λόγου το αληθές, ο Μπραν ταξιδεύει στο χρόνο και βλέπει τον γάμο με τα μάτια του! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακούμε επιτέλους και τι είχε ψιθυρίσει η Λιάνα στο αυτί του Νεντ, ενώ πέθαινε και του παρέδιδε τον Τζον! «Το όνομά του είναι Αίγκον Ταργκάριεν»! Hooooooooly Shiiiiiiiiit!

Όσοι έχουμε διαβάσει τα βιβλία, κλαίμε δάκρυα συγκίνησης, χαράς, δικαίωσης! Αυτός είναι που πρέπει να καθήσει στο θρόνο κι επίσημα! Αυτός και όχι η Νταϊνέρις! Και πράγματι θα έχει πλάκα, όταν το μάθουν και οι δύο αυτό, γιατί…

Όπως όλοι μας είχαμε καταλάβει, κάτι έπαιζε ανάμεσα στον Τζον και την Νταϊνέρις και οι δυο τους τελικά αφέθηκαν στο πάθος τους! Ο Τζον επισκέφθηκε το δωμάτιο της Ντάνι κι έκαναν έρωτα όλο πάθος! Fun fact, ο Τίριον ήταν έξω από την πόρτα και τους άκουγε, δίχως να έχει και την πιο ευχαριστημένη μούρη…

East Watch
Και για το τέλος του επεισοδίου, έπρεπε να δούμε και λίγο White Walkers. Στο East Watch, οι Τόρμουντ και Ντοντάριον αρμενίζουν από το ίδιο μπαλκόνι, όπου η Νταϊνέρις περίμενε να εμφανιστεί ο Τζον και βλέπουν όλο τον στρατό των νεκρών να πλησιάζει. Και όταν λέμε όλο, εννοούμε ΟΛΟ! Ο Night King αντέγραψε Νταϊνέρις και εμφανίζεται πάνω στην πλάτη του ζόμπι-Βισέριον, ο οποίος φτύνει μια μπλε φωτιά-πάγο, η οποία κατάφερε σε δευτερόλεπτα να νικήσει τη μαγεία του τείχους, μια μαγεία που δεν είχε νικήσει κανείς για χιλιάδες χρόνια! Ναι, το Wall έπεσε! Ο δράκος-ζόμπι έριξε το τείχος και οι White Walkers πέρασαν! Το μοναδικό που δεν ξέρουμε είναι αν επιβίωσαν ο Τόρμουντ και ο Ντοντάριον! Η λογική λέει όχι, αφού καταπλακώθηκαν από το Τείχος. Αλλά λογικά και GoT δεν πηγαίνουν πάντα μαζί, οπότε μάλλον θα μάθουμε οριστικά την ερχόμενη σεζόν.

Ποιος διάολο περιμένει μέχρι την επόμενη, όγδοη και τελευταία σεζόν; Πώς θα περάσουν οι ημέρες, οι μήνες τα χρόνια; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ μέχρι την επόμενη σεζόν του Game Of Thrones;

Υ.Γ. Έχουμε και σε αυτό τη λύση! Μάλλον όχι εμείς, η Nova που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ξανά το τελευταίο επεισόδιο όσες φορές θέλουμε χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO!

Πηγή:http://www.gazzetta.gr