(ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…)
Στο πρώτο αμερικανικό «Κογκρέσσο» ετέθη το ζήτημα καθιερώσεως επισήμου γλώσσης του νεοσύστατου Αμερικανικού κράτους. 
Άλλοι πρότειναν την αγγλική γλώσσα και άλλοι την ….αρχαιοελληνική! 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΓΚΡΕΣΟ
Ξέραμε όμως, ότι αν δεν επιβλήθηκαν τα αρχαιοελληνι­κά στις ΗΠΑ, τούτο ωφείλετο στην αντίδραση των ε­βραίων, οι οποίοι κατορθώσανε με πλειοψηφία μόνο …μίας ψήφου (του εβραίου Δανιήλ Ουέμπστερ, 1782 – 1852) να επιβάλουν τα αγγλικά!
Η επιβεβαίωσι των απόψεών μας ήλθε με τον επισημό­τερο τρόπο.
 
Το 1970 αφίχθη στην Ελλάδα σαν πρεσβευτής της Αμερικής, ο (πολύ γνωστός) ΧένρυΤάσκα. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΕΝΡΥ ΤΑΣΚΑ
 
Σε λόγο που εκφώνησε περιέγραψε τον τρόπο, με τον οποίον ΔΕΝ καθιερώθηκε στην Αμερική σαν επίσημη γλώσσα η Ελληνική. 
 
Εξ αιτίας της αντιδρά­σεως των σιωνιστών και εξ αιτίας μίας και μόνης ψήφου του εβραίου Δανιήλ Ουέμπστερ δεν έγινε η Ελληνική γλώσσα η επίσημη γλώσσα της Αμερικής. 
Αν δεν αντι­δρούσαν οι σιωνιστές, αναλογίζεστε τα ΟΦΕΛΗ που θάχε η πατρίδα μας, από την   ε π ι κ ρ ά τ η σ η    της Ελληνικής γλώσ­σης; 
 
Ο Τάσκα* είπε (εφημερίς «Εστία» 17.8.1970):
«Αναλογιζόμενος την σημασίαν της συναντήσεώς σας, ανεθυμήθην κάποιον, ο οποίος μου είπεν, ότι αι Ηνωμ. Πολιτείαι, κατά τας πρώτας των ημέρας (Σ.Σ. ως έθνους), τόσον εθαύμαζαν την σοφίαν και τας γνώσεις της αρχαίας Ελλάδος, ώστε όταν οι ιδρυταί της χώρας μας, συνήλθαν, δια να αποφασίσουν ποία θα ήτο η εθνική γλώσσα των Η.Π.Α., η υπόθεσις ετέθη ως «κορώνα-γράμματα», μεταξύ της Αγ­γλικής και της Ελληνικής. 
Και η Ελληνική απώλε­σε με διαφοράν μιας ψήφου. 
Αν δεν ήτο η ψήφος ε­κείνη, του Δανιήλ Ουέμπστερ, γεγονός είναι, ότι δεν θα ευρισκόμην, ενώπιον υμών, ομιλών εις την Αγγλικήν».
 
Αποτέλεσμα εικόνας για daniel webster
O …”ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ” ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ,
ΗΤΑΝ Ο ΔΑΝΙΗΛ ΓΟΥΕΜΠΣΤΕΡ. ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ …
[“ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” – ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’]
Αυτά μας έκανε ένας Αμερικανοεβραίος  μ ι σ έ λ λ η ν!
&
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2009/05/blog-post_23.html]
———————————————————
 
*Πριν 38 χρόνια σκοτώθηκε σε  π ε ρ ί ε ρ γ ο, όπως χαρακτηρίστηκε, οδικό δυστύχημα ο Χένρι Τάσκα αμερικανός διπλωμάτης. 
Ο Τάσκα υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα από το 1969 – 1974 οπόταν και ήταν αναμειγμένος στην περίοδο που στιγμάτισε την Κύπρο.
 
Μετά την απομάκρυνση του από την πρεσβεία των ΗΠΑ ήταν έτοιμος να εκδώσει BIBΛΙΟ που να καταγράφει τον ΥΠΟΠΤΟ ρόλο Αμερικανών διπλωματών- ιδιαίτερα του Χένρι Κίσσινγκερ- σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς που συνέδραμαν στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Κύπρου με την Τουρκική εισβολή. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για MONT PELERIN
Μιλούσε πολύ φαίνεται και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κοντά στο Mont Pelerin (άνω φωτογραφία) της Λωζάνης, το οποίο ο γιός του επέμενε ότι προκλήθηκε από τον Κίσσινγκερ για να του κλείσει το στόμα!
 
Σχετική εικόνα
Ποιος ήταν ο Χ.Τάσκα;
Από το Μαρόκο μετατέθηκε στην Αθήνα το 1969, ο Χένρι Τάσκα. Καταγόταν από το Ρόουντ Αϊλαντ, είχε σπουδάσει στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, ήταν πλωτάρχης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και με φιλοδοξία να σκαρφαλώσει στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Εξωτερικών. 
Έτσι, έκανε το παν για να επιδείξει έργο στους ανωτέρους του και προσπάθησε να ωραιοποιήσει την εικόνα της χούντας.
 
Έγραφε σε έκθεση προς το Κογκρέσσο το 1971:
«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική εκτός από αυτήν που ακολουθούμε στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή η πολιτική συνδυάζει τα εθνικά συμφέροντά μας και ανταποκρίνεται εις τα ζωτικά συμφέροντα ασφαλείας τα οποία έχομεν εις την Ελλάδα. (…) 
Και δύναμαι να σας είπω, ως πρέσβυς, ότι αφ΄ότου ήλθα εδώ δεν είχαμε κανένα επεισόδιο. Εάν οι άνθρωποι δεν αγαπούσαν την Αμερική, θα το είχαμε αισθανθεί πολύ γρήγορα». 
 
Ο Τάσκα ήλθε σε αντίθεση με τον Κίσσινγκερ στο θέμα της ανατροπής του Μακαρίου στην Κύπρο και πρότεινε να παρέμβει ο Έκτος στόλος για να προληφθεί η εισβολή των Τούρκων. Πίστευε ότι η πολιτική Κίσσινγκερ θα οδηγούσε σε διάλυση τη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Είχε αναπτύξει σχέσεις με τους χουντικούς, αλλά δεν τα πήγαινε καλά με τον Ιωαννίδη τον οποίο παρομοίαζε με τον Καντάφι.
 
Προσπάθησε να μην κλιμακωθεί η κρίση μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Οι σχέσεις του με τον Κίσσινγκερ δεν ήταν ποτέ καλές. 
Μετά την αποχώρησή του από την θέση του, το 1974, εξέφρασε την επιθυμία να εκδώσει ένα βιβλίο όπου να κατονομάζει αξιωματούχους της ‘CIA’, που παρότρυναν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Παπαδόπουλο. 
Ο Τάσκα δεν πρόλαβε…
Σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, περίεργο κατά πολλούς, στη Λωζάννη τον Αύγουστο του 1979. 
Ο γιος του δήλωνε οκτώ χρόνια αργότερα: «Πίσω από τον θάνατο του πατέρα μου βρίσκεται ο Κίσσινγκερ». 
 
Του Στέλιου Ξιουρή
 
[http://www.anixneuseis.gr/?p=154308]