Του Γιώργου Α. Κουρή

 

ΚΑΤΑΦΕΡΕ τελικά να τρελάνει και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΕΝ εξηγείται διαφορετικά η αντιφατική αρθρογραφία των λεγόμενων σοβαρών εφημερίδων σε Αμερική και Ευρώπη.

ΑΥΤΟΙ που μέχρι πρόσφατα τον χαρακτήριζαν τρελό για δέσιμο, τώρα ανακάλυψαν ότι έχει στρατηγική και γι΄ αυτό κατάφερε να κάνει την Βόρεια Κορέα πυρηνική υπερδύναμη.

ΜΑΛΙΣΤΑ η έγκυρη Le Monde γράφει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει καταφέρει και οικονομικά θαύματα.

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Βόρειας Κορέας αρχίζει να θυμίζει Ντουμπάι και Σαγκάη, γιατί όπως γράφει η Le Monde ξεφυτρώνουν από παντού ουρανοξύστες.

ΣΕ συνδυασμό με τα έργα υποδομής αλλά και την ανάπτυξη 3,6% που καταγράφει η Βόρεια Κορέα, παρά το γεγονός ότι είναι απομονωμένη απ΄ όλο τον κόσμο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επιδιώκει εκτός από πυρηνική υπερδύναμη να την κάνει και οικονομική μεγάλη δύναμη, προφανώς αντιγράφοντας το κινέζικο μοντέλο.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ γι΄ αυτό ο «τρελός» Κιμ δημιουργεί ένταση με τις πυρηνικές δοκιμές.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ του στόχος είναι να σύρει τη δύση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να σπάσει το πολυετές εμπάργκο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα παιχνίδι στρατηγικής, στο οποίο το πυρηνικό οπλοστάσιο χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης.

Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ γνωρίζει πολύ καλά ότι η πυρηνική απειλή αποσταθεροποιεί τις μεγάλες υπερδυνάμεις.

ΓΙΑΤΙ ποτέ η Αμερική δεν θα ρισκάρει έναν πυρηνικό πόλεμο που μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο σε ολόκληρο τον κόσμο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.

Η ΕΛΒΕΤΙΑ δήλωσε πρόθυμη να αναλάβει ρόλο διαπραγματευτή, ενώ η Μέρκελ δήλωσε ότι το πρόβλημα με την Κορέα θα πρέπει να λυθεί με διπλωματικά μέσα.

ΣΤΗΝ ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ οι Κινέζοι έχουν διαμηνύσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχθούν επίθεση με πυρηνικά στη γειτονική τους Βόρεια Κορέα.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ έχουν εγκλωβιστεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, αφού οι απειλές για πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της Κορέας κάθε άλλο παρά πτόησαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΔΕΝ αποκλείεται στην πορεία να αναγκαστεί και ο Ντόναλντ Τραμπ να συρθεί σε μια διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Κορέας.

ΜΙΑ τέτοια εξέλιξη θα δικαιώσει απόλυτα τον… «τρελό» που απειλεί με πυρηνικό όλεθρο τον κόσμο.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/