ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Πάνω από 3.000.000 ευρώ για αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της σελίδας…αλλά πέφτει με το παραμικρό !!!

Κομφούζιο έχει δημιουργηθεί με την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τα μέσα Ιανουαρίου λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος . Όπως αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής”, το γεγονός έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα για τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε τρεις διαγωνισμούς (5Κ-6Κ-7Κ/2016) οι οποίοι “τρέχουν” και αφορούν συνολικά 1.839 θέσεις τακτικού προσωπικού στην ΕΥΑΘ, το ΕΚΑΒ αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Οι καταγγελίες για τη λειτουργία της ιστοσελίδας, που αποτελεί μέρος των ψηφιακών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ- των οποίων η αναβάθμιση ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ- έχουν λάβει και δικαστικές διαστάσεις, καθώς πέρα από τις προειδοποιήσεις για αγωγές, ήδη έχουν κατατεθεί δύο εξώδικα από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

Τα προβλήματα στην ιστοσελίδα ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου και ενώ βρισκόντουσαν σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τρεις διαγωνισμούς που συγκεκριμένα αφορούν 93 θέσεις τακτικού προσωπικού Δ.Ε. πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, 80 θέσεων ΙΔΑΧ Τ.Ε. και Π.Ε. στην ΕΥΑΘ και 1.666 θέσεις τακτικού προσωπικού όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε φορείς του υπουργείου Υγείας και νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Το αποτέλεσμα για τους διαγωνισμούς ήταν μεγάλο με αποτέλεσμα να “κρασάσει” η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, όπως προκύπτει από καταγγελίες, δεν ήταν καν δυνατή η είσοδος στην σελίδα, ενώ όσοι τα κατάφερναν ήταν αδύνατον να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους καθώς το σύστημα τους απέρριπτε.

Τελικώς το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε την παράταση στην υποβολή των αιτήσεων για τοςυ τρεις εν εξελίξει διαγωνισμούς.

πηγη: capital.gr