Ύστερα από το ανατρεπτικό αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία, ενισχύονται οι δυνάμεις εκείνες που επιδιώκουν το Grexit με τη συνηγορία μάλιστα της σημερινής ηγεσίας του Λευκού Οίκου υπο τον Ντόναλντ Τράμπ, σε αντίθεση με την προηγούμενη του Μπαράκ Ομπάμα.Όπως έχουμε αναλύσει εκτενέστερα σε άλλα σημειώματα, το Βερολίνο επιδιώκει την έξοδό της Ελλάδας από την ευρωζώνη γιατί έτσι θα ισχυροποιηθεί το ευρώ και θα υποκαταστήσει μέρος της κυριαρχίας του δολαρίου στις διεθνείς αγορές.

Η Ουάσιγκτον του Μπαράκ Ομπάμα έχει εναντιωθεί σε μια τέτοια προοπτική και έχει επιβάλει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη που αποτελεί και τον περισσότερο αδύνατο κρίκο  της ευρωαλυσίδας. Γιατί όταν μια αλυσίδα έχει έναν αδύνατο κρίκο, τότε  αδυνατίζει και στο σύνολό της.

Για όσους αμφιβάλλουν για το γεγονός ότι, η Ουάσιγκτον είναι εκείνη που κρατά στην ευρωφυλακή, τους παραπέμπουμε, εκτός των άλλων και στις τελευταίες αποκαλύψεις των Wikileaks για το ίδιο θέμα. ‘Όπως και σε ένα λογικό ερώτημα. Γιατί κόπτονται τόσο πολύ και τόσο ολοφάνερα οι ΗΠΑ για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, εκτός από τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω ;

Δυστυχώς η Ελλάδα πληρώνει τον εμφύλιο ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ και Γερμανίας και την αδυναμία των κυβερνώντων να ελιχθούν έξυπνα ανάμεσα στο ποδοβολητών των βουβαλιών. Αλλά και λόγω της εξάρτησής του ΣΥΡΙΖΑ από τα συμφέροντα και τις επιλογές της Ουάσιγκτον και τη βαρβαρότητα του Βερολίνου.

Μια επιπλέον δυσάρεστη διαπίστωση είναι το γεγονός ότι, τις ευλογίες των υπερατλαντικών αφεντικών επιδιώκει με παρόμοιο πάθος και ο εν αναμονή Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον με ανάλογη πυκνότητα των επισκέψεων που είχε ο Αλέξης όταν ήταν εκείνος εν αναμονή Πρωθυπουργός. Έτσι κ’ αλλιώς και αλλιώτικα, η Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανήκει και διαφεντεύεται από τους Έλληνες.

ΠΗΓΗ