Στην έκτη κατά σειρά εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε χθες η Βόρεια Κορέα προκαλώντας ισχυρή σεισμική δόνηση στη περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας χωρών G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν κλιμακώνοντας την διεθνή πίεση που ασκείται στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών έγινε στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας G20 τονίζοντας την αποφασιστικότητά τους να λάβουν μέτρα για την κλιμάκωση της διεθνούς οικονομικής πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με Μασατσούγκου Ασακάουα υφυπουργό των Οικονομικών για τα διεθνή θέματα.

“Η G7 συμφώνησε για την ανάγκη άσκησης μέγιστης οικονομικής πίεσης στην Βόρεια Κορέα, αποκόπτοντας την πηγή εσόδων της από το εξωτερικό και αποτρέποντας την, από παραβιάσεις των αρχών του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος,” δήλωσε ο Ασακάουα, μετά την συμμετοχή του στην συνάντηση της G7.

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα

Στην έκτη κατά σειρά εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε χθες η Βόρεια Κορέα προκαλώντας ισχυρή σεισμική δόνηση  στη περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση.

Τα νέα τερτίπια της Β. Κορέας έχουν προκαλέσει για ακόμη μια φορά παγκόσμιο συναγερμό, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούν ήδη πληροφορίες και δεδομένα, ώστε να ενημερώσουν τις ηγεσίες των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει προβεί σε έξι δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας. Μία δοκιμή αφορούσε βόμβα υδρογόνου, η οποία, ωστόσο, προκάλεσε μεγαλύτερη σεισμική δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σε γειτονικές περιοχές στην Κίνα.

 

Πηγή: http://newpost.gr