Ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό «Επιμελητήριο για όλους» Χρήστος Σολωμός σχολιάζοντας την προσχώρηση του κ. Πετράτου στον συνδυασμό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, είπε με δηκτικό τρόπο:

«Συμπαθής, ως πρόσωπο, ο κ. Πετράτος. Ως… σωσίας, όμως, του κ. Φωτόπουλου, ας μην τρέφει αυταπάτες. Δεν θα προσθέσει, αντιθέτως θ’ αφαιρέσει εντυπώσεις από την πανικόβλητη παράταξη του απερχόμενου Προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα».

Ο Χρήστος Σολωμός, που είναι εκλεγμένο μέλος της απερχόμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου, συνέχισε:

«Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καρβουνιάρης  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Super B.

Έμαθαν όλοι, από όσα απεκάλυψε ο Τρύφωνας Φωτόπουλος στον Γιώργο Καρβουνιάρη, ότι μόλις τέσσερις σύμβουλοι πήραν την απόφαση να επισημοποιήσουν τον «παράνομο», αλλά «πολυκαιρινό» δεσμό τους με τους «συντρόφους» -όπως έλεγαν στο πάλαι ποτέ πατριωτικό ΠΑΣΟΚ- του μη προνομιούχου Πλάτωνα Μαρλαφέκα και μάλιστα κρυφά, πίσω από την πλάτη του Αρχηγού τους Τρύφωνα Φωτόπουλου…

Ο κ. Πετράτος αποφάσισε τώρα να επισημοποιήσει την συμπόρευσή του με την παράταξη του απερχόμενου Προέδρου, γιατί έτσι νόμισε ότι θα διασωθεί. Συμπορεύεται, όμως, εδώ και 5 χρόνια και κορόιδευε τους ψηφοφόρους του ότι έκανε τάχα μου αντιπολίτευση!

Αν δεν το κατάλαβε, τους έχει προσβάλλει βάναυσα, γιατί είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να προσχωρούν υπό νορμάλ συνθήκες κάποιοι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην πλειοψηφία που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχουν…»

Καταλήγοντας ο Χρήστος Σολωμός είπε:

«Όταν αντιπολιτεύεσαι, πως μετά προσχωρείς; Όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου αλλόκοτα. Απλά και ευεξήγητα είναι με όλους και όλους 32 σταυρούς, που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Πετράτος, δηλαδή 32 ψηφοφόρους στους 12000 που ψήφισαν Τρύφωνα Φωτόπουλο. Έτσι, εκτός από το Μαρλαφέκα μόνο μέχρι το σπίτι σου μπορείς να πας».