Αποσπάσματα ομιλίας του Μοναχού Μωυσή εκ Πρεβέζης στην ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της βλάσφημης παράστασης ‘η ώρα του διαβόλου’.

.. Όταν ένας Ορθόδοξος λαός φτάνει πρώτον, να βλασφημεί τον Πατέρα του και την Μάννα μας την Παναγία μας, όπως συμβαίνει σ’ αυτό το θέατρο σήμερα, και δεύτερον, κανείς να μην πενθεί γι’ αυτό, τότε ο λαός αυτός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι χάνεται, ότι αργοπεθαίνει αλλά οι πολιτικοί και εν μέρη θρησκευτικοί ηγέτες δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να θυμούνται ότι τα δικά μας χώματα είναι ζωντανά. Φυλάνε κατακόμβες, κρησφύγετα, κρυφά σχολειά, ανώνυμους ήρωες, ανώνυμους μάρτυρες, άγια σώματα που μυροβλύζουν, άγια Λείψανα που θεραπεύουν. Θα έπρεπε εμείς οι λίγοι, το μικρό ποίμνιο του Χριστού, να κλαίμε και να θρηνούμε βλέποντας το σημερινό κατάντημα της Πατρίδος. Και σας παρακαλώ να κάνουμε κάτι γι’ αυτό γιατί δεν είναι λίγο, γιατί πάντοτε το έθνος μας σωζότανε από τους λίγους.

Απειλείται σήμερα η Πατρίδα μας από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Ελληνόφωνους, εθνομηδενιστές και αντίχριστους. Πειθήνια όργανα της νέας τάξεως πραγμάτων, οι οποίοι βάλθηκαν να κατεδαφίσουν ό,τι όσιο και ιερό απέμεινε στον τόπο αυτό που είναι ποτισμένος με αίματα ηρώων και μαρτύρων της Πίστεώς μας. Επιχειρούν να ανατρέψουν την ίδια την ανθρώπινη οντολογία, να διορθώσουν τον Θεό.
Σα να λένε στον Θεό, εσύ δεν τα έκανες καλά τα δημιουργήματά σου γι’ αυτό εμείς θα τα διορθώσουμε. Δεν προέβλεψες την δυνατότητα Θεέ να μπορεί ένας άντρας να γίνεται γυναίκα και αντίστροφα. Θέλουνε να σβήσουν από την μνήμη μας την Ορθοδοξία, τους Αγίους, τη Θεία Χάρη του Υψίστου και στη θέση Του να λατρέψουμε τους δαίμονες …

Ξεκίνησαν με τον Σταυρό, την προσευχή, την σημαία και συνεχίζουν με την αλλαγή φύλου χαρακτηρίζοντας τον αυτοπροσδιορισμό σαν ‘δικαίωμα’. Δεν θα κλείσει όμως η αλυσίδα εδώ, θα προστεθούν και άλλοι κρίκοι. Ακολουθεί το νομοσχέδιο της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, η παιδοφιλία, η κτηνοβασία και στο τέλος η ηλεκτρονική ταυτότητα. Θα υποστηρίξουν ότι είναι ‘δικαίωμα’ μιας ομάδας ανθρώπων και λόγω του αντιρατσιστικού νόμου, τον οποίον τον χρησιμοποιούνε επιλεκτικά, θα νομιμοποιήσουν τα κολασμένα πάθη τους. Όλα αυτά τα αντίχριστα νομοσχέδια τα έχουν ψηφίσει και οι δικοί μας ιεράρχες .. στο Στρασβούργο το 2014.

Ο ψευτοπολιτισμός τους θα γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος και μαζί του θα χαθούν όλα τα κεκτημένα των δυνάμεων του σκότους που σχεδιάζονται από τον μισόκαλο εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί τον τελευταίο λόγο γι’ αυτόν τον λαό τον έχει ο Θεός του.
Όταν ο Άγιος Κοσμάς άκουγε κάποιον να βλασφημεί κατά του Χριστού και της Παναγίας τότε εξοργιζόταν και έλεγε: Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφό μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει έχω χρέος ως Χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το δε να υβρίσει τον Χριστό μου και την Παναγία μου δεν θέλω ούτε να τον βλέπω.

Η ζωή μας αδελφοί μου παίζεται κορώνα γράμμα. Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Τίποτε δεν είναι πιο ωραίο από την ευχαριστία, όπως τίποτε χειρότερο δεν υπάρχει από την βλασφημία. Να σωφρονίσετε αυτούς που βλασφημούν και αν ακούσεις κάποιον στο δρόμο ή στην αγορά να βλαστημάει τον Θεό πλησίασέ τον, επίπληξέ τον.
Και αν πρέπει να τον δείρεις να μην διστάσεις. Ράπισέ τον στο πρόσωπο, σύντριψέ του το στόμα, αγίασε το χέρι σου με τέτοιο ράπισμα. Και αν σε σύρουν γι’ αυτό στο δικαστήριο, να πεις ναι τον χτύπησα γιατί βλαστήμησε τον Βασιλέα των Αγγέλων. Ας μην αδιαφορούμε όταν ακούμε να υβρίζεται ο Δεσπότης Χριστός και η Θεοτόκος Μαρία. Η αδιαφορία μας για την βλασφημία θα φέρει μεγάλο κακό στην πόλη.

Αυτά ήταν τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. .. Φεύγει η προστασία, φεύγουνε πια οι Αρχάγγελοι κι έρχονται τα θηρία. Γι’ αυτό τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως έθνος πρέπει να θρηνήσουμε την πνευματική μας εκτροπή.

Θα υποστούμε πέντε συμφορές – παιδαγωγίες. Η μία ήδη υφίσταται και είναι η αιχμαλωσία. Ζούμε το ψευτορωμαΐικο που έχει προβλέψει ο Άγιος Κοσμάς. Οι άλλες τέσσερις είναι οι εξής: Πείνα χειρότερη από την κατοχή. Αυτό θα συμβεί ξαφνικά. Σφαγές από αυτούς που τους δείξαμε στοργή και αβραμιαία φιλοξενία. Εισβολή των Τούρκων, και όχι μόνο, και ό,τι συνεπάγεται αυτής της συμφοράς. Ακραία φυσικά φαινόμενα καθώς η φύσις πάντοτε επαναστατεί στις σοδομιτικές αμαρτίες και βλασφημίες κατά του Τριαδικού Θεού.

… Η επέμβασή Του θα είναι αμείλικτη εξαιτίας της αμετανοησίας. Ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει ό,τι θέλει στην προσωπική του ζωή αλλά αυτός που κάνει σωστή επιλογή της ελευθερίας που μας δόθηκε ως δώρο από τον Τριαδικό Θεό. Μόνη διέξοδο στο αδιέξοδο που μας βάλανε και που εκουσίως μπήκαμε είναι δια της θύρας της μετανοίας. Κοιτάς και λες που είναι οι Έλληνες; Που είναι η Ελλάδα; Γενίτσαροι και γραικύλοι πίσω από την αγοραπωλησία. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά. Τελικά φταίμε όλοι. Κλήρος, λαός και εξουσία.
Διαπράξαμε όλοι το ίδιο λάθος της ύβρης, καταργήσαμε τον Θεό. Από εκεί μπήκαν οι εχθροί αδελφοί μου. Η κρίση η βαθιά και η οδυνηρή δεν είναι που άδειασαν τα ταμεία μας, είναι που άδειασε η ψυχή μας, άδειασαν τα σπίτια μας. Είναι που σβήσαμε το καντήλι και ανοίξαμε τις πόρτες να μπει ο τρισκατάρατος.
Είναι το κλάμα των παιδιών που δεν αφήσαμε να γεννηθούνε. Είναι το κλάμα των παιδιών που εγκαταλείψαμε έρμαια στην παραφροσύνη ανθρώπων ζωντανών νεκρών. Εκεί απ’ όπου αντικαταστήσατε την Λειτουργία με τις εκδρομές, τον πνευματικό με τα μέντιουμ, την προσευχή με τη γιόγκα, τον γάμο με την συμβολαιογραφική πράξη, τη νηστεία με τις δίαιτες, τον Χριστό με τον χρυσό και την Ορθοδοξία μας με τον οικουμενισμό – πανθρησκεία.

Ο Χριστός θέλει να επιστρέψουμε από αγάπη και φιλότιμο κοντά Του για να συναντηθούμε με την δική Του αγάπη και όχι από ανάγκη. Ναι βεβαίως εν ώρα δυσκολίας και υποκρισίας μας και πάλι θα μας δεχτεί γιατί είναι Εύσπλαχνος. .. ο Σωτήρας μας που πρέπει να Τον βρούμε στις καλές μας τις στιγμές και όχι μόνο όταν Τον έχουμε μεγάλη ανάγκη.
Γιατί αν Τον δούμε μόνο ως σανίδα σωτηρίας, μπορεί να έλθει ένα μεγάλο κύμα φοβερό και να σας πάει εσάς πιο πέρα, τότε θα χάσετε και τη σανίδα. Τώρα καλλιεργήσετε την αγάπη και την μετάνοια γιατί γεννηθήκαμε από αγάπη. Μας έπλασε ο Δημιουργός από μεγάλη αγάπη. Αυτό σημαίνει και ο λόγος του Κυρίου που είπε εγώ είμαι το άλφα και το ωμέγα. Σημαίνει σας αγαπώ.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσω την επερχόμενη συμφορά παρά μόνο η βαθιά συναίσθηση ότι αμάρτησα πολύ όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή με τον Ελληνικό λαό. Δεν υπάρχουν όπλα μεγαλύτερης ισχύος από τα δάκρυα αυτών που μετανοούν. Δεν υπάρχει προσευχή μεγαλύτερης εμβέλειας από την θρηνητική προσευχή αυτών που μετανοούν. Αυτήν την οδό ακολούθησαν όλοι οι Άγιοί μας. Είναι η μετάνοια το δεύτερο βάπτισμα. Το φάρμακο της ψυχής που μας δώρισε ο Χριστός για να ξεπλένουμε διαρκώς το πρώτο βάπτισμα. Η ζωή χωρίς τον Θεό και χωρίς την Πίστη είναι όπως το παιχνίδι που ποντάρεις αλλά αποτυγχάνεις.

Θα ξεσπάσει μεγάλη μετάνοια. Άλλωστε το έχει πει και ο Άγιος Παΐσιος. Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι αλλά φροντίστε πιο πριν όπως σας είπα να μην είστε στους μετανοούντες από φόβο αλλά στους επιστρέφοντες από φιλότιμο και αγάπη για να συναντήσουμε την δική Του αγάπη που θα μας προστατέψει την ώρα της δυσκολίας και του πειρασμού. Όλα να σας τα πάρουν τίποτα δεν θα έχουν κερδίσει.
Αυτοί νοιάζονται πολύ, αφού πατέρα έχουν τον διάβολο, για την ψυχή σας και την Πίστη σας. Αυτά μόνο μας χρειάζονται αδελφοί μου, η πίστη μας και η ψυχή μας. Μην απελπιστείτε ό,τι κι αν συμβεί γύρω σας. Τον Χριστό να μην αρνηθείτε και ποτέ να μην χάσετε την ελπίδα σας.

Η κρατούσα αιρετική πλέον Εκκλησία της Ελλάδος είναι ανύπαρκτη στα προβλήματα που περνάει ο λαός. Άλλη μια απόδειξη είναι το γεγονός ότι εδώ και μια βδομάδα παίζεται ένα βλάσφημο θεατρικό έργο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ουδείς βρέθηκε να το στηλιτεύσει και να κινήσει διαδικασίες νόμιμες να το σταματήσει, καθώς εμπαίζεται ο Θεός μας και η Παναγία μας.
Μας απαγορεύουν -εμάς εδώ που είμαστε και προσωπικά εμένα- να βοηθήσουμε τον λαό με το κήρυγμα της μετανοίας και του Λόγου της Αληθείας του Ευαγγελίου ως Ορθόδοξοι Μοναχοί που είμαστε και μάλιστα σε καιρό που το επιτάσσει η ανάγκη λόγω αποστασίας και αγνωσίας του λαού. Όπου η ίδια η Εκκλησία συνήργησε σε αυτό δίνοντας μεγαλοπρεπή θέατρα, τεράστιες αίθουσες και γήπεδα σε σατανιστές και εχθρούς της Πατρίδος και εμείς λένε πρέπει να πάρουμε ευλογία από τους δεσποτάδες -πειθήνια όργανα των αντίχριστων κυβερνώντων αυτής της χώρας.
Τιμούν τους μεγάλους Προφήτες με κατάλυση ελαίου και πανηγύρια και όχι με την μίμηση της ζωής τους και του έργου τους, που στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της παρανομίας των κάθε κυβερνόντων γραικύλων.

Πριν λίγες μέρες [μάθαμε;] ότι η χρονιά που έρχεται είναι η χρονιά κατά των αιρέσεων. Ω της υποκρισίας. Ω της υποκρισίας. Οι μεγαλύτεροι αιρετικοί οικουμενιστές που κατήργησαν το Σύμβολο της Πίστεως και πιστεύουν σ’ έναν άλλον Θεό -δυστυχώς δεν το έχετε καταλάβει σας το κρύβουν έντεχνα- που λέγεται πανθρησκειακός. Γιατί εκεί πιστεύει και ο αρχηγός τους ο Βαρθολομαίος, ο άπιστος και ο αρνησίχριστος. Και μέσα στους αιρετικούς θα είμαστε κι εμείς που μας έχουνε διώξει από τα Μοναστήρια μας γιατί τους ελέγχουμε για τις αμέτρητες καταπατήσεις στα δόγματα της Πίστεως και τις Εντολές του Ευαγγελίου.
Και φυσικά μέσα στις αιρέσεις που θα καταπολεμήσουν οι αιρετικοί δεν θα είναι οι παπικοί αφού οι ίδιοι χωρίς να υπάρχει καμμιά αναγκαιότητα αλλά με εντολή από το Βατικανό τους ονόμασαν «εκκλησία» για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια. Αλλά οι ψεύτες και οι υποκριτές πώς θα καταπολεμήσουν τις αιρέσεις αφού μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης δεν υπάρχουν αιρέσεις; Αφοί οι ίδιοι μετονόμασαν Παπικούς, Προτεστάντες, Μονοφυσίτες σε «εκκλησίες».

.. Αιρέσεις. Τις σιωνιστικές παραφυάδες εξ Αμερικής που έχουν κατακλύσει την Πατρίδα μας και μία από αυτές είναι και οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά. Βεβαίως αυτοί μπορούνε να κινούνται ελεύθερα και να έχουν μόνο ‘δικαιώματα’. Εμείς που αφιερώσαμε τη ζωή μας στον Θεό δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα στην χώρα μας για τον Χριστό. Αλλά θα μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν ότι δεν μπορούν να διαφεντέψουν τη ζωή λαού απροσκύνητου.

Εύχομαι να μετανοήσουμε ειλικρινά και να πιούμε το νέκταρ της αμβροσίας στην αναστημένη Ελλάδα μας και στον ουρανό μαζί με τον Χριστό.

… Αυτή η χώρα όπου και να πας, όποια πέτρα και να αναποδογυρίσεις θα βρεις αίματα μαρτύρων και ηρώων. Αυτά τα αίματα σήμερα βοούν στον ουρανό και πρεσβεύουνε για εμάς εδώ κάτω, γιατί εμείς οι ελάχιστοι, οι λίγοι, δεν έχουμε την δύναμη της προσευχής. Δεν έχουμε ειλικρινή μετάνοια για να μπορέσουμε να μεσιτεύσουμε στον Θεό να σώσει την Πατρίδα. Δυστυχώς χάθηκαν οι Προφήτες, χάθηκαν οι Άγιοι. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστούμε. Ο καθένας από εκεί που βρίσκεται όσο μπορεί με τη δύναμη που μας δίνει ο Θεός. Να παλέψουμε με την ομολογία της Πίστεως, με την κάθε βοήθεια που θα προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Να συνεισφέρουμε στο ελάχιστο να ανατραπεί αυτό το κακό που ζούμε.

.. Μέρες σκοτεινές. Έλληνες στώμεν καλώς. Μετανοήστε, αφυπνιστείτε, αντισταθείτε. Ο Θεός να σας ευλογεί. ..

——–

Ως Έλληνες Ορθόδοξοι πολίτες, φορολογούμενοι κάτοικοι αυτοί του κράτους, αισθανόμαστε ότι με την θεατρική παράσταση ‘η ώρα του διαβόλου’, προσβάλλεται βάναυσα η δημοσία αιδώς, η εθνικοθρησκευτική μας συνείδηση και ταυτότητα καθώς και το Ελληνικό Σύνταγμα που προστατεύει την Ελληνορθόδοξη θρησκεία μας.
Ο πλήρης εξευτελισμός όλων των ιερών και των οσίων της Ορθοδοξίας για χάριν εύκολου πλουτισμού, δήθεν με καλλιτεχνικό μανδύα, με ένα διεστραμμένο και βλάσφημο έργο δεν πρέπει να περάσει και καλούμε, κάνοντας χρήση του δημοκρατικού και συνταγματικού μας δικαιώματος, σε ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μέχρι να σταματήσει αυτή η επαίσχυντη και πρωτοφανής ιεροσυλία.

***

Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

ΠΗΓΗ