της Μαρία Φιλοπούλου

υποψήφιας Επιμελητηριακής Συμβούλου με τον συνδυασμό «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

«Καλαμοκαβαλάρη» Πρόεδρο ουδέποτε είχε το Επιμελητήριο  Αχαΐας! Λυπούμαστε, πραγματικά, που μας υποχρεώνει ο κ. Μαρλαφέκας να τον προσγειώνουμε κάθε φορά στην πραγματικότητα.

Σε όλες τις συνεντεύξεις τύπου που παραχωρεί, άλλοτε επιδιώκει να εμφανίζεται ως Δήμαρχος, άλλοτε ως Περιφερειάρχης και ακόμη – ακόμη ως Υπουργός Οικονομίας!

Ξεπεζέψτε κ. Μαρλαφέκα. Τα αξιώματα αυτά απέχουν παρασάγγας από το ρόλο του… «μαυρογιαλούρου»  που έχετε επιφυλάξει στον  εαυτό σας.

Τι πρεμούρα, πια είναι αυτή, να θέλετε να προβιβάσετε τον συμβουλευτικό – διεκπεραιωτικό χαρακτήρα του Επιμελητηρίου σε προσωπικό σας επίτευγμα;  Το ΕΣΠΑ δεν είναι πρόγραμμα του Επιμελητηρίου, ούτε χορηγούνται χρήματα που έφερε από το… σπίτι του ο κ. Μαρλαφέκας. Δεν δικαιούστε, λοιπόν, τόσο χοντροκομμένα να παραποιείτε την αλήθεια, επειδή -όπως όφειλε ο φορέας- έβαλε την «κορδέλα» στο πακέτο του ΕΣΠΑ.

Η κατά συρροή προσπάθεια του απερχόμενου Προέδρου του Επιμελητηρίου να πείσει ότι δεν είναι… «ουραγός των εξελίξεων», έχει γίνει αντιληπτή από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, που βίωσαν την εξάχρονη αδιαφορία του κ. Μαρλαφέκα για τους περισσότερους κλάδους του φορέα.

Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Ενώ από ψέματα, που με ριπή πολυβόλου, αραδιάζει ο κ. Μαρλαφέκας, άλλο τίποτα! Όπως ψέμα είναι, ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος θα …. κατασκευάσει το Καρναβαλικό Πάρκο! Σε χώρο (Παλαιά Σφαγεία) που ανήκει στον Δήμο, με διοργανωτή του Καρναβαλιού το Δήμο και με χρηματοδότη την Περιφέρεια. Δεν κοκκινίζει από ντροπή ο κ. Μαρλαφέκας, όταν εξαγγέλει ότι θα είναι ο … κτίστης!

Και όχι μόνο. Συν τοις άλλοις, μίκρυνε το στόχο, γιατί επί Υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου ο σχεδιασμός για την δημιουργία Καρναβαλικού Πάρκου, προέβλεπε το χώρο του Πεδίου Βολής της Αρόης. Ενώ τώρα, ο απερχόμενος Πρόεδρος «βολεύεται» με τα Παλαιά Σφαγεία, έχοντας κατά νου προφανώς, ότι πρέπει να έχουν άμεσα χώρο δράσης οι «κολλητοί» του, που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από την πλατεία Γεωργίου ή τον κεντρικό λιμενοβραχίονα, αλλά τώρα δεν μπορούν.

Όμως «γραμμάτια» είναι αυτά και εξαργυρώνονται. Οι «άστεγοι» της παρέας σας έπρεπε να βρουν στέκι για τα Χριστούγεννα και τις λοιπές γνωστές δράσεις τους. Τι και αν ήταν απρεπές αυτό που κάνατε; Οι συνεργάτες στα δύσκολα φαίνονται. Αμ το άλλο; Παρουσιάσατε το «έργο» σας έχοντας στο πάνελ τα
«δεκανίκια» του συνδυασμού σας, αντί των φυσικών δημιουργών του Καρναβαλικού Πάρκου που είναι ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης. Αν δεν το καταλάβατε, περί πολιτικής απάτης κάνουμε λόγο κ. Μαρλαφέκα!

Έχει, λοιπόν, χαθεί το μέτρο.. Έχει πάει σε άλλη διάσταση ο κ. Μαρλαφέκας. Σκίζουν τα πτυχία τους ακόμη και οι ονειροκρίτες με τις ονειρώξεις του απερχόμενου Προέδρου.

Ας είναι… Η 9η η 10η και η 11η Δεκεμβρίου δεν είναι μακριά. Η ελπίδα επανέρχεται στο Επιμελητήριο, και η ισονομία, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα θα διαβούν το κατώφλι του και το «Επιμελητήριο για όλους» θα είναι εκεί για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.