Αρχική Κοινωνία Πάτρα: Έμφαση στις σχολικές υποδομές από τον Δήμο – Επιπλέον 800.000 ευρώ

Πάτρα: Έμφαση στις σχολικές υποδομές από τον Δήμο – Επιπλέον 800.000 ευρώ

Δόθηκαν σημαντικοί πόροι από τον δημοτικό προϋπολογισμό

Μεγάλο βάρος έδωσε την περασμένη χρονιά ο Δήμος στις σχολικές υποδομές και στα συγκροτήματα της Πάτρας.

Παρά τα στενά οικονομικά του, έκοψε ένα κονδύλι 800.000 ευρώ επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον προϋπολογισμό του, το οποίο και δόθηκε για την συντήρηση και την επιδιόρθωση των σχολικών συγκροτημάτων της Πάτρας, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνολικά, μαζί με τα χρήματα που πήρε φέτος ο Δήμος από τον ΣΑΤΑ (από την κυβέρνηση δηλαδή) για τις σχολικές υποδομές, ένα ποσό της τάξεως των 455.000 ευρώ, το κονδύλι που δόθηκε για τον σκοπό αυτό, ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα προβλήματα στα σχολεία της Πάτρας είναι τόσο μεγάλα από την εγκατάλειψη, την φθορά και τον χρόνο που ακόμα και το ποσό αυτό δεν έφτασε για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες.

Θυμίζουμε ότι τα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας είναι 257 στο σύνολό τους και στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι σχολικές βαθμίδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια). Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι τα 455.000 ευρώ που δίνει το κράτος για την θέμα της συντήρησης των σχολικών υποδομών της Πάτρας, δεν φτάνουν ούτε για “ζήτω”.

Ο Δήμος, με τα χρήματα που έβαλε από το ταμείο του, αλλά και από αυτά που πήρε από τον ΣΑΤΑ, προχώρησε σε διάφορες εργασίες που αφορούσαν τα κουφώματα, τα υδραυλικά και την συντήρηση των κτιρίων τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονταν σε κάκιστη κατάσταση.

Παράλληλα, με την βοήθεια των εργαζομένων που εργάζονταν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ο Δήμος προχώρησε στον ελαιοχρωματισμό 85 σχολικών κτιρίων, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Τα προβλήματα βέβαια στις σχολικές υποδομές της Πάτρας με τις προσπάθειες αυτές δεν έχουν λυθεί, όμως σκεφτείτε πώς θα ήταν η κατάσταση για τους μαθητές της πόλης, αν δεν δινόταν η ανάλογη έμφαση πάνω στο θέμα αυτό.

ΠΗΓΗ