των επεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

ΟΛΑ τα παλιά κόμματα που ευθύνονται για τη συμφορά που περνάμε τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν βάρβαρα επέμβει στον ιερό χώρο της Δικαιοσύνης, για να υποστηρίξουν παρανομίες, αντισυνταγματικούς νόμους, κομματικά κλεφτρόνια μιζαδόρους και ένα σωρό άλλα, «καλά παιδιά», καταπατώντας, επί χρόνια, κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας…

Η ΔΕΞΙΑ, ακόμα και στα χρόνια της ΕΡΕ του Καραμανλή, έδερνε αλύπητα, είχε φακελώσει τους μισούς Έλληνες, τους υπόλοιπους μισούς, τους πέρναγε από φάλαγγα έστω και αν ήταν οπαδοί τους στα κολαστήρια της οδού Μπουμπουλίνας για… παραδειγματισμό, εξόριζε, φυλάκιζε και είχε εκτελέσει κόσμο και κοσμάκη, με βάση το ανθρωποφάγο «Γ΄ Ψήφισμα, Νόμος 509».

ΟΙ… «χειρουργικές» επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη συνεχίστηκαν αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και επί Ένωσης Κέντρου και επί ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο «Γέρος της Δημοκρατίας», ο Γεώργιος Παπανδρέου, μόλις έγινε πρωθυπουργός για να ενισχύσει την Ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ τους μισθούς των δικαστών – που προηγουμένως πείναγαν και ήταν ευάλωτοι στις πολιτικές παρεμβάσεις – για να μην επηρεάζονται από τα μεγάλα συμφέροντα, την πλουτοκρατία, τους μεγαλοδικηγόρους και τους φαύλους πολιτικούς.

ΤΟ αστείο είναι ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να θέσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια σε αργία για τις παράνομες επεμβάσεις του στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961.

ΚΑΙ το… Απέρριψαν πανηγυρικότατα(!) με αποτέλεσμα η χούντα, λίγους μήνες αργότερα, να τον κάνει πρωθυπουργό και ένα σωρό άλλοι Αρεοπαγίτες να γίνουν υπουργοί του Παπαδόπουλου.

ΒΕΒΑΙΩΣ στην περίοδο της Δικτατορίας υπήρξαν και λαμπρά παραδείγματα δικαστών που τίμησαν τον όρκο τους και την πίστη τους στους Δημοκρατικούς θεσμούς με συνέπεια να υφίστανται ένα σωρό διώξεις, ενώ απολύθηκαν και από τις θέσεις τους.

ΥΣΤΕΡΑ από αυτή τη σύντομη αναδρομή, απορούμε πώς έχουν το θράσος και μιλάνε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να… ΑΛΩΣΕΙ τη Δικαιοσύνη, όταν ακόμα δεν μπορεί να βάλει τάξη στον κρατικό μηχανισμό και τις τράπεζες με αποτέλεσμα άλλα να διατάσσει η κυβέρνηση και άλλα να κάνουν οι μανδαρίνοι…

ΤΕΛΟΣ τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται εν ονόματι του ελληνικού λαού πρέπει οι πολίτες να έχουν δικαίωμα να τις σχολιάζουν με ευπρέπεια και λογική… Στη χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων και οι κρίνοντες, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, αφού άλλωστε δεν είναι δυνατόν να είναι όλες οι δικαστικές αποφάσεις αλάνθαστες…

«Κ»

ΠΗΓΗ