Με τη βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την περασμένη Τετάρτη 13/12/2017, η εκδήλωση της “Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών” στην Θεσσαλονίκη.

H εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπασμάτων από 5 βίντεο με αποκαλυπτικά ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ με Οικουμενιστικές προκλήσεις (συμπροσευχές Πάπα Βαρθολομαίου στο Φανάρι, χειροφιλήματα “Ορθοδόξων” ρασοφόρων στον Πάπα κλπ):

Βίντεο 1ο:
 
Βίντεο 2ο:

Βίντεο 3ο:

 

Βίντεο 4ο:
Βίντεο 5ο:
 

Αμέσως μετά,
ο Πρόεδρος της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών κ. Γεώργιος Βλαμάκης,
αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα και κυρίως στις πιο πρόσφατες, που η προδοσία στον χώρο της Ορθόδοξης πίστης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ακολούθησε η πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του γέροντα Σάββα Λαυρεώτη, που πέρα από πολλά στοιχεία από την εκκλησιαστική ιστορία (πως δηλαδή αντιμετώπιζαν τις αιρέσεις οι Άγιοι πατέρες), περιείχε πολλά νέα στοιχεία αλλά και αποκαλύψεις για αρκετά παρασκήνια εντός και εκτός Αγίου Όρους.

Οι τοποθετήσεις του γέροντος Σάββα σε ένα σωρό “επίμαχα” ζητήματα που απασχολούν τους πιστούς (σχέσεις μεταξύ αποτειχισμένων πατέρων, διατήρηση ή όχι της εκκλησιαστικής κοινωνίας των αποτειχισμένων με όσους μνημονεύουν, αν όσοι αποτειχίζονται θα πρέπει να ακολουθούν και το “πάτριο” ημερολόγιο, αν είναι ή όχι έγκυρα τα μυστήρια όσων συνεχίζουν να μνημονεύουν -πολύ σωστά τόνισε ότι αυτός ως Αγιορείτης περιορίζεται σε αυτό που οφείλει να κάνει: την διακοπή μνημόνευσης και ότι αυτό το σοβαρό ζήτημα θα το αποφασίσει μια μελλοντική πραγματικά Ορθόδοξη σύνοδος), κλπ. Ένα μεγάλο μέρος του βίντεο καταλαμβάνουν οι ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρεμβάσεις του συντονιστή της συζήτησης δημοσιογράφου κ.Νίκου Χειλαδάκη (δεν φανταστήκαμε ότι μπορούσε να γνωρίζει τόσο πολύ καλά το θέμα του Οικουμενισμού)

Αξίζει να την παρακολουθήσετε:

Γέρων Σάββας Λαυρεώτης, Γεώργιος Βλαμάκης, Νικόλαος Χειλαδάκης:
Τρεις Κρητικοί ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ και ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για την Ορθόδοξη αλήθεια
“ξελασπώνοντας” την ντροπή της Κρήτης για την (ψευδο)Σύνοδο.
Ομάδα Εκπαιδευτικών “Ο Παιδαγωγός”