ίγο πριν τα Χριστούγεννα, η περιοχή ντύνεται με τα χειμωνιάτικά της, με πτώση της μέσης θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς που ξεκίνησε σταδιακά από χθες τα ξημερώματα και θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη. Στα Καλάβρυτα, μετά τις νέες χιονοπτώσεις της Κυριακής αλλά και χθες, η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι την Παρασκευή στους μείον 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κορυφή του Χελμού μέχρι και την Παραμονή Χριστουγέννων, το θερμόμετρο θα «πιάσει» τους μείον 8 βαθμούς.
Η επιστροφή της ηλιοφάνειας, συνδυαζόμενη με την στροφή των ανέμων προς βόρειες κατευθύνσεις, θα φέρει αρκετό κρύο στην Πάτρα όπου η ανώτερη θερμοκρασία, κατά τις μεσημβρινές ώρες έως και την Πέμπτη, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.
Στα Καλάβρυτα, η πληρότητα των καταλυμάτων κατά την περίοδο των γιορτών είναι ήδη στις κρατήσεις στο 100% ενώ -ανάλογα με την πορεία των καιρικών συνθηκών- η περιοχή αναμένει να δεχτεί και πολλούς ημερήσιους επισκέπτες κατά το πενθήμερο της Παρασκευής 22 έως και την προσεχή Τρίτη 26 του μηνός, 2η ημέρα των Χριστουγέννων.
Από αυτή την Παρασκευή, ανοίγει τις πόρτες του και το Χιονοδρομικό Κέντρο. Σε πρώτη φάση, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τις βόλτες τους στον χώρο και το σαλέ, που θα είναι συνεχώς ανοικτό, ενώ έως αύριο θα γίνει γνωστό αν θα ξεκινήσουν πίστες και μαθήματα χιονοδρομίας.
«Τα Καλάβρυτα μετά τα εγκαίνια της Ολυμπίας, είναι μια ανάσα από το κλεινόν άστυ, ενώ η μεγάλη επισκεψιμότητα που παρατηρείται από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, είναι προφανές ότι θα κορυφωθεί πριν τα Χριστούγεννα. Ελπίζουμε το χιόνι που θα πέσει αυτά τα 24ωρα να είναι αρκετό για να αποζημιώσει τους πολλούς επισκέπτες που αναμένουμε ούτως ή άλλως» αναφέρει στην «Π» ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Λεωνίδας Σπυρόπουλος.