Νέα πανηγυρική δικαίωση της ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που απέρριψε την αίτηση προσωρινών μέτρων που έκαναν οι… 56 πολίτες για να βάλουν λουκέτο στο εργοτάξιο της Ν. Φιλαδέλφειας. Όπως είναι γνωστό, την 1η Νοεμβρίου κατατέθηκε στο ΣτΕ από 56 πολίτες η πέμπτη συνολικά προσφυγή κατά του γηπέδου της ΑΕΚ.
Η συγκεκριμένη προσφυγή στρέφεται κατά της άδειας κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς», αλλά και της ΜΠΕ και θα συνεκδικαστεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018 με την τέταρτη (χρονικά), η οποία έγινε από δύο ιδιώτες κατά της ΜΠΕ. Θυμίζουμε ότι στις τρεις προηγούμενες προσφυγές η Ένωση έχει ήδη δικαιωθεί πανηγυρικά και στην πραγματικότητα η πρόσφατη απόφαση για την τρίτη προσφυγή αποτελεί ξεκάθαρο πρόκριμα για τις επόμενες. Ωστόσο, η προσφυγή των 56 είχε μια σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες.
Κι αυτό διότι συνοδεύτηκε από αίτηση προσωρινών μέτρων. Δηλαδή, οι συγκεκριμένοι πολίτες επιδίωξαν να σταματήσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι την έκδοση απόφασης για την προσφυγή τους. Όμως, το γεγονός ότι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, εκδίδοντας ακόμη μια θετική απόφαση για το πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς» επιβεβαιώνει πλήρως ότι πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται απόλυτα στους νόμους και το Σύνταγμα και βέβαια αποτελεί σημαντικό μήνυμα εν όψει και των εκδικάσεων των κύριων υποθέσεων στις 7 Φλεβάρη….

Άλλωστε, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με την σημερινή του απόφαση (υπ΄ αριθμ. 347/2017) απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των «56» ως αβάσιμους, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι το γήπεδο κατασκευάζεται σε έναν χώρο στον οποίο προϋπήρχε γήπεδο, καθώς και ότι αυτό «αποτελεί τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας».
Κάτι που παίζει τον ρόλο του εν όψει της εκδίκασης της κύριας υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ μπορεί απρόσκοπτα πλέον να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει τη δεύτερη φάση του έργου. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα (κάποιες από τις -αρκετές- εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον ζήτησαν παράταση για να προλάβουν να καταθέσουν τις προσφορές τους), με την επανέναρξη των εργασιών να υπολογίζεται για τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου….

ΠΗΓΗ