Ενα από τα πρώτα πράγματα που φέρεται να έκανε η συμπαθής Εφη Αχτσιόγλου όταν έγινε υπουργός Εργασίας, ήταν να κατεβάσει από το Facebook διάφορες αναρτήσεις της. Επρόκειτο για «επίμαχες» τοποθετήσεις της τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, το περιεχόμενο των οποίων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί εις βάρος της από τους πολιτικούς αντιπάλους της.
Κάτι ανάλογο έπραξε τις προάλλες και ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος κατέβασε από το διαδίκτυο μια ανάρτηση «γηπεδικού» περιεχομένου που είχε κάνει αρχικά για τον Κώστα Ζουράρι. Απολογήθηκε δε για την ενέργεια του με μια νέα ανάρτηση του, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι παρασύρθηκα και έπεσα στο επίπεδο του κου Ζουράρι. Το αντελήφθην άμεσα και κατέβασα την ανάρτηση. Ζητώ συγνώμη !!!».
Πάντως, εάν στην προκειμένη περίπτωση ο ίδιος συνειδητοποίησε το ατόπημα του κι έσπευσε να επανορθώσει, αυτό δεν συμβαίνει συνήθως και με άλλα δημόσια πρόσωπα που παρασύρονται σε υπερβολικές (ακραίου περιεχομένου) αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παρεμπιπτόντως, αυτά αποδεικνύονται συχνά «παγίδες» (και) για πολιτικούς παράγοντες, που διολισθαίνουν μέσα από μια εμφανή παρόρμηση σε έναν αμετροεπή λόγο, με τις επιπτώσεις του οποίου έρχονται στη συνέχεια αντιμέτωποι. Οταν βέβαια δεν δρουν, εκ των υστέρων, «πυροσβεστικά» για τους εαυτούς τους, με τον τρόπο που λειτούργησε ο Ιάσονας Φωτήλας.
Κάθε πολιτικός που (θεωρεί ότι) πρέπει να είναι εναρμονισμένος με την επικοινωνία στο πνεύμα της εποχής μας, διατηρεί λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά κύριο λόγο στο facebook και στο twitter. Ενδεχομένως, εδώ που τα λέμε, και να μην υπάρχει δημόσιο πρόσωπο που να μην έχει πρόσβαση στα λεγόμενα (και) social media.
Ωστόσο, η μορφή της διαχείρισης τους δεν είναι η ίδια παντού. Αυτή καθορίζεται από το βαθμό της εξοικείωσης του χρήστη με το διαδίκτυο. Υπάρχουν πολιτικοί (οι νεώτεροι, ως επί το πλείστον, στην ηλικία) που τα παίζουν όλα αυτά στα δάχτυλα και κάνουν τις αναρτήσεις που επιθυμούν, ανά πάσα στιγμή, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Υπάρχουν βέβαια και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία που (εφόσον δεν είναι και πολύ εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες) εμπιστεύονται σε στενούς συνεργάτες τους τη διαχείριση των λογαριασμών τους στο ίντερνετ.
Ωστόσο, όποια κι αν είναι η αποτελεσματικότητα των διαδικτυακών τους παρεμβάσεων, καλό θα ήταν να κρατούν (κι αυτοί) στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η δύναμη του διαδικτύου είναι συντριπτική. Εάν δεν τη χρησιμοποιείς με σύνεση και προσοχή, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μπούμερανγκ και να στραφεί εναντίον σου.

Πηγή:http://www.pelop.gr