Η Τετάρτη ήταν η ημέρα όπου όλα τα φώτα στράφηκαν στο Νταβός της Ελβετίας και όχι άδικα. Εκτός του Οικονομικού Φόρουμ που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε και η  συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με το Σκοπιανό ομόλογό του κ. Ζόραν Ζάεφ.

Υπό το βάρος σοβαρών  εσωτερικών αντιδράσεων για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλία του με τον κ. Ζάεφ προέταξε το θέμα του αλυτρωτισμού ως μια πρώτη προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος για το ονοματολογικό.

Η βάση για μία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι η σύνθετη ονομασία, για όλες τις χρήσεις, ενώ ο κ. Ζάεφ υποσχέθηκε ότι ως κίνηση καλής θέλησης η κυβέρνησή του θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο της χώρας του και σε οδούς,.

Μετά τη δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι δύο πρωθυπουργοί έδειξαν ότι υπάρχει διάθεση να ενταθεί η διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας.

Στον απόηχο της συνάντησης αυτή αναμένεται να επισκεφθεί τη Αθήνα και τα Σκόπια 30 και 31 Ιανουαρίου ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς.

Πηγή: https://www.paraskhnio.gr