Το χθεσινό συλλαλητήριο τελείωσε και οι πολιτικοί δεν φάνηκαν να νοιάζονται ιδιαίτερα. Το Μαξίμου ακολουθεί την πάγια τακτική της υποβάθμισης και οι ΑΝΕΛ ενώ δεν καταδικάζουν το συλλαλητήριο, λένε την μισή αλήθεια για τον αριθμό των διαδηλωτών όπως τους αρέσει να αποκαλούν 2 εκατομμύρια Έλληνες που φωνάζουν για τα δίκια τους. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα περίμενε κανείς να κάνει κάποια τρομερή δήλωση, αρκέστηκε να πει ότι ο λαός στο συλλαλητήριο εξέφρασε την αγωνία του.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη του λαού επειδή απλούστατα, τον λαό δεν του δίνει σημασία κανείς όταν δεν γίνονται εκλογές. Η κυβέρνηση αφού «τελείωσε» με το θέμα του συλλαλητηρίου, τώρα προχωράει στο επόμενο βήμα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, το 2020 θα απαγορευτεί η χρήση πλαστικής σακούλας. Αφού λοιπόν η κυβέρνηση είδε μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας έως και 50% λόγο της επιβάρυνσης των 4 λεπτών, περνάει ένα βήμα παραπέρα (πλήρης κατάργηση της χρήσης πλαστικής σακούλας). Να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί καταστηματάρχες φοβούμενοι ότι θα δυσαρεστήσουν τους πελάτες τους, χρεώνουν τις σακούλες αλλά δεν εισπράττουν το τέλος. Πολλές επιχειρήσεις απορροφούν το κόστος ώστε να μην πληρώσει για την σακούλα ο πελάτης.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν σταματάει να φορολογεί ότι μπορεί και αυτό που μένει να δούμε είναι η φορολόγηση ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε.  Ήδη η κυβέρνηση σκέφτεται να χρεώσει παραπάνω και τις μεγάλες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων ενώ οι μικρές πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για τα ψώνια, θα καταργηθούν πλήρως όπως διαβάσατε παραπάνω. Το μέτρο αυτό πάρθηκε δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει χρήματα από παντού. Οι Έλληνες βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή αυτού του μέτρου και αυτό κάνει το νοικοκυριό να ασφυκτιά.

Βέβαια οι πράσινοι φόροι δεν θα σταματήσουν αλλά θα αυξηθούν αφού το πείραμα «Πλαστική σακούλα» πέτυχε. Ο τελικός σκοπός αυτού του μέτρου είναι τα σπίτια των Ελλήνων (όσων θα έχουν σπίτια μέχρι τότε) να κριθούν ακατάλληλα ενεργειακά και καταστροφικά για το περιβάλλον με αποτέλεσμα το κράτος να τα κατασχέσει!
Απλό το σχέδιο και όπως φαίνεται εφαρμόσιμο αφού η κυβέρνηση κάνει στην κυριολεξία ότι θέλει και δεν υπάρχει αντίδραση εδώ και τρία χρόνια. Βέβαια όποια κυβέρνηση και να υπάρχει σε αυτό τον τομέα θα κάνει ακριβώς τα ίδια αλλά με πιο αργό ρυθμό ίσως.

Του Γιώργου Φαρμάκη

 

ΠΗΓΗ