Με το σύμβολο των Λύκων ο Ερντογάν ξεσηκώνει τους Τούρκους των Βαλκανίων (και εκείνους της ελεύθερης Θράκης), αλλά και τους συμμάχους των Τούρκων κατά των Ελλήνων και όσων αντιστέκονται στις βλέψεις των Τούρκων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του στο 6ο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) στην επαρχία Μπολού, ανέφερε:

«Χαιρετώ τους αδελφούς μου στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου και στα αδέλφια μας στα Σκόπια (σ.σ. τα αποκάλεσε Μακεδονία), στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στην Δυτική Θράκη (Ξάνθη, Κομοτηνή), την Κριμαία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, εκ μέρους του έθνους μας.

Θέλουμε να επικοινωνούμε με τους αδελφούς μας στο Σεράγεβο, τα Σκόπια, την Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή), το Κάρντζαλι, την Πρίστινα και το Μόσταρ.

Πάντοτε λέμε τα φυσικά μας σύνορα είναι μικρότερα από τα σύνορα του κόσμου μας».

Μια ημέρα νωρίτερα καταφέρθηκε κατά των Ελλήνων:

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν την μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους.

Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πώς γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο και πώς έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

Η Μάχη του Σαγγάριου έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1921 κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922), ως αποκορύφωμα της προέλασης του Ελληνικού Στρατού στην μικρασιατική ενδοχώρα. Η έκβαση της μάχης ήταν αμφίρροπη και συντέλεσε στην ανακοπή της πορείας προς Άγκυρα και στην αποτυχία καταστροφής του κεμαλικού Στρατού, γεγονός που οδήγησε έναν χρόνο μετά στην καταστροφή της Σμύρνης και στην σφαγή Ελλήνων.

Οι Τούρκοι μας καλούν λοιπόν να θυμηθούμε το 1921 με τον Ερντογάν να κάνει το Σύμβολο των… Γκρίζων Λύκων. Πολλοί τα έχασαν, καθώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν ανήκει στο κεμαλικό Στρατόπεδο.

Ανήκει όμως σε ένα άλλο: Εκείνο των εχθρών του Ελληνισμού.

Παρόμοιο χαιρετισμό κάνει και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τι είχε δηλώσει ο αριστερόστροφος διεθνιστής πριν κάποια χρόνια;

Μιλώντας στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναφέρει:

«Στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία θα μπορούσε να είχε υποκύψει στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν τα εδάφη της ή να αναστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία».

Μια ήταν αυτή η αρχαία αυτοκρατορία; Εκείνη των Ελλήνων!

Με το σύμβολο των Λύκων, το οποίο θα μπορούσε να παραπέμπει ακόμα και σε παγανιστική υποταγή σε λυκόμορφους αρχαίους θεούς, κηρύσσουν την ύστατη μάχη κατά των Ελλήνων και όσων τους στηρίξουν, καθώς στην περιοχή μας έπονται δραματικά γεγονότα.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ