Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας και ληστρικών επιδρομών από συμμορίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως αυτό που συνέβη στην Κόρινθο. Θύματα για άλλη μία φορά οι ανυπεράσπιστοι από το κράτος Έλληνες πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα συμμορία Ρομά έστησε ενέδρα σε μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Ε.Ο. Κορίνθου-Εξαμιλίων, την οποία και τραυμάτισε σοβαρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού με μία πέτρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως αφού ακινητοποίησαν την τραυματισμένη γυναίκα, οι Ρομά τις αφαίρεσαν ό,τι πολύτιμο είχε πάνω της και στη συνέχει τράπηκαν σε φυγή.

Ευτυχώς για την άτυχη γυναίκα, ο τραυματισμός της δεν ήταν θανάσιμος, αλλά όπως επισημαίνουν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Εξαμιλίων, αυτό είναι ένα από τα πάμπολλα παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν με την ανοχή της πολιτείας.

Γεγονός είναι πως όλο και περισσότεροι κάτοικοι εγκαταλείπουν ή σκέφτονται να εγκαταλείψουν την περιοχή, που κινδυνεύει να μετατραπεί σε “ορμητήριο” συμμοριών αθίγγανων. Φυσικά η αστυνομία μένει “θεατής” στις απίστευτες σκηνές ωμής βίας που βιώνουν σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η περίπτωση των Εξαμιλίων στην Κόρινθο δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά δυστυχώς τον θλιβερό κανόνα. 

Παραδείγματα δυστυχώς από συμμορίες Ρομά υπάρχουν πολλά, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επιστρατεύονται και οι μικρότεροι σε ηλικία για τις….καταδρομικές επιδρομές τους.

Τα παρακάτω βίντεο που θα δείτε δεν είναι από κάποια απομονωμένη περιοχή-γκέτο της επαρχίας, αλλά από μία περιοχή μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας:

Καλυμμένοι κάτω από την “ομπρέλα” νόμων όπως του αντιρατσιστικού, οι συμμορίες Ρομά και μεταναστών λυμαίνονται τις ελληνικές περιουσίες σε ολόκληρη την χώρα, την στιγμή μάλιστα που η ελληνική αστυνομία δεν τολμάει να “ανοίξει ρουθούνι”, ελλείψει βέβαια και άνωθεν εντολών. 

Τα δίχτυα δε των συμμοριών αυτών είναι τόσο ισχυρά που ακόμη κι αν συλληφθούν από τις ελληνικές αρχές οι υπεύθυνοι, τότε οι “ποινές-χάδι” είναι επιβεβλημένες, κάτι που εννοείται δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες. 

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση…αγωνίζονται για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τους εξαθλιωμένους Έλληνες.

Του Άρη Δημόπουλου

Θυμηθείτε: Θ.Φωτίου: «Οι γυναίκες Ρομά να είναι πιο ενεργές στην ελληνική κοινωνία!»

ΠΗΓΗ