Περισσότερες από 1.722.000 κατασχέσεις πραγματοποίησε το προηγούμενο έτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι κατασχέσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, συντάξεις και ακίνητα.
Με περίπου δύο κατασχέσεις «φιλοδώρησε» η εφορία κάθε φορολογούμενο που βρέθηκε στη «μαύρη λίστα» την περασμένη χρονιά, και έπεται ανάλογη συνέχεια φέτος, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ.

Η επιλογή δείχνει να είναι συνειδητή! Αρπάζουν τα πάντα και αφήνουν όλο και περισσότερους Έλληνες στα «νύχια» της ανέχειας με μοναδική… «ελπίδα» τα επιδόματα.
Μάλιστα, από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι περίπου 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστάνε έως 2.000 ευρώ στην εφορία κάτι που δείχνει ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.
Δηλαδή δεν πρόκειται για μπαταχτσήδες ή φοροφυγάδες αλλά για πολίτες που βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Η πραγματική οικονομία δολοφονείται!
Θυμηθείτε: Οι… «επιστήμονες» αποφάσισαν: Ξεζουμίστε τους Έλληνες και παραδώστε τους στο Κράτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσχεση γίνεται με ένα απλό E-mail από την Εφορία! Με ένα απλό E-Mail σε πληροφορούν πως πρέπει να τα μαζέψεις και να φύγεις, αν δεν υπάρχουν χρήματα για κατάσχεση.

Το 2017 πραγματοποιήθηκαν 720.830 επικοινωνίες μέσω e-mail ή/και τηλεφώνου με φορολογούμενους για συμμόρφωση ως προς την υποχρέωση πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι κινήσεις αυτές εν μέρει μόνο οδήγησαν στη συμμόρφωση 421.090 φορολογουμένων (ποσοστό συμμόρφωσης 58,42%). Οι εισπράξεις από τους φορολογουμένους που συμμορφώθηκαν διαμορφώθηκαν σε 265.894.362 € (ποσοστό είσπραξης 43,79%).
Το μεγαλύτερο μέρος από τους υπόλοιπους είτε γιατί αδυνατούσε είτε γιατί δεν είχε το χρόνο να βρει τα λεφτά βίωσε την κατάσχεση που μπλοκάρε τους λογαριασμούς του.
Το σύνολο των χρεών αυτών των φορολογούμενων δεν ξεπερνά το 1,5% των περίπου 100 δισ. ευρώ οφειλών.

Την ίδια στιγμή στο απυρόβλητο έμειναν τα μεγάλα «ψάρια» δηλαδή όσοι χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Από τους πραγματικά μεγάλους οφειλέτες την ώρα που στραγγίζεται και εξοντώνεται φορολογικά η μεσαία τάξη εισπράττονται ψίχουλα!
Η Αριστερά μάλλον θέλει δίπλα την οικονομική ολιγαρχία της!

 

ΠΗΓΗ