Όπως καταλαβαίνετε συνέλληνες, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην κράτηση των δύο στρατιωτικών μας, του Άγγελου και του Δημήτρη. Ο τίτλος του άρθρου, όπως άδει και ο αγαπητός Πασχάλης Τερζής, μόνο τυχαίος δεν είναι και εξηγούμαι. Για το επεισόδιο του ΄Έβρου βάσει της μικρής εμπειρίας μου και λίγης φαντασίας θα σας αποδώσω την πλάνη αυτής της υπόθεσης-όσα μπορώ να γράψω βεβαίως- που κατέληξε παραπλάνηση και έτσι μία «απλή» υπόθεση μετατράπηκε σε ενοχλητικό υπόθετο για την συγκυβέρνηση των παρανόμων (υπενθυμίζω για ακόμη μία φορά ότι οποιαδήποτε ορκωμοσία βουλευτού και διορισμός υπουργού έγινε από το 2015 με διαβεβαίωση, είναι παράνομη και παράτυπη διότι δεν έγινε βάσει των σχετικών άρθρων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής!).

Ήθελαν αιχμαλώτους

Να ξεκινήσουμε από τα πραγματικά δεδομένα. Οι προκλητικές ενέργειες των φίλων του Τσίπρα, των σουλτανοψυχωτικών, είχαν αρχίσει πριν από καιρό αναζητώντας αιχμαλώτους βαθμοφόρους και όχι κληρωτούς οπλίτες (εμβολισμός του «ΓΑΥΔΟΣ»). Άρα σίγουρα είχαμε αυξημένα μέτρα επιφυλακής, επαγρύπνησης και συναγερμού σε όλα τα σύνορα, χερσαία και υδάτινα. Ο νεομετατεθής ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο εντόπιος επιλοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης είναι του Μηχανικού. Μέρα -μεσημέρι συνελήφθησαν από κλιμάκιο τούρκικου στρατού. Δεν άνοιξαν πυρ και παραδόθηκαν. Επί πολλές ώρες δεν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα. Η ενημέρωση γίνεται με την γνωστή (βιαστική, άθλια και προσβλητική) ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ (υπουργού ή αναπληρωτού). Ο γκουβέρνο- εκπρόσωπος Τζανακόπουλος ανέρχεται στο βήμα και λέει (τελικά ψευδώς) ότι είναι διαδικαστικό θέμα και σε λίγες ώρες οι συλληφθέντες θα επιστρέψουν.
Η συνέχεια ήταν αυτή που θα περίμενες από ανίκανους φοβικούς του «συνταγματικού» τόξου, να παρακαλούν για υποστήριξη από τον εμίρη μέχρι τον κάθε ανθέλληνα ευρωπαίο και νατοϊκό κακομοίρη. Οι απαντήσεις τους πανομοιότυπες «είναι διμερές θέμα, βρείτε τα μεταξύ σας».
Δεν θα σχολιάσω το θράσος των πολιτικάντηδων να κοκορεύονται στις εξέδρες των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, όταν υπάρχουν δύο όμηροι του ίδιου στρατού! Άσε τις δηλώσεις τους μετά, σαν διαβιβαστές να στέλνουν συνέχεια και παντού αυστηρά μηνύματα! Το τελευταίο δεδομένο είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ έναντι του τουρκικού κράτους!

Τακτικό περίπολο από το… Μηχανικό;

Άρα από τα παραπάνω, συμπεραίνεται ότι (όπως γράφουμε στο αιτιολογικό πόρισμα μιας Ε.Δ.Ε)… Οι δύο στρατιωτικοί μας, ως Μηχανικό δεν είχαν καμία δουλειά να κάνουν τακτικό περίπολο στις Ζ.Ε (Ζώνες Ευθύνης) των συνόρων. Ο Άγγελος ως νέος αξιωματικός της Μονάδος έπρεπε να ενημερωθεί -με φυσική παρουσία- από ένα στέλεχος πολυετούς παραμονής για τον χώρο ευθύνης εκτέλεσης των αμυντικών έργων του Μηχανικού της Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας τους, στα σχέδια έκτακτης κατάστασης σε περίπτωση εμπλοκής. Πήραν μαζί και το όπλο για την περίπτωση που θα είχαν κάποια δυσάρεστη συνάντηση με οπλισμένους λαθροδιακινητές προσφύγων, αφού τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν υπερωρίες στο τμήμα εκτός φράχτη! Η σύλληψή τους έγινε με αιφνιδιασμό -άρα από κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων που εφάρμοσε την «υφαρπαγή αιχμαλώτου».

Δεν γνωρίζουμε βέβαια τις αναφορές των υπερυψωμένων φυλακίων μας βορείως και νοτίως του συνδετηρίου μονοπατιού αλλά σίγουρα δεν το αντελήφθησαν διότι ο Άγγελος και ο Δημήτρης ΔΕΝ ήταν τακτικό περίπολο ώστε να αναφερθεί από τα υπερυψωμένα φυλάκια η καθυστέρηση άφιξης της περιπόλου ανά φυλάκιο! Για μένα το διάστημα της απόκρυψης του περιστατικού, η άθλια ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ (κάτι αντίστοιχο με τους 140.000 του συλλαλητηρίου των Αθηνών, απλά τότε γελούσαμε), οι δηλώσεις επιστροφής Τζανακόπουλου, η εξαφάνιση Καμμένου και η εμφάνιση Κουβέλη, όζουν τα εξής: Ίσως υπήρξε μία εικονική υπόσχεση επιστροφής από τους Τούρκους, αν δηλώσει το ΓΕΕΘΑ αμέσως ότι εισήλθαν κατά λάθος στην τουρκική επικράτεια, δήλωση που φυσικά και έγινε.

Τουρκικό παζάρι

Αυτό το ήθελαν οι Τούρκοι μόνο και μόνο για να έχουν ένα νομικό υπέρ για να παίξουν αφού η καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου μιας απαγωγής ποτέ δεν τους απασχόλησε (βλ. εισβολή Συρία, Ιράκ). Από την άλλη οι «δικοί μας» έτρεμαν την περίπτωση να δηλωθεί ως απαγωγή εντός της επικράτειάς μας, διότι εμείς σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και η πράξη αυτή είναι αιτία πολέμου. Όλο αυτό τελικά κατέληξε σε πολύωρο παζάρι ανταλλαγής για τους 8 πραξικοπηματίες, το οποίο όμως δεν μπορούσε να ευοδωθεί αφού η δικαιοσύνη μας έκρινε αλλιώς! Έτσι ανέλαβε η στρατοχωροφυλακή τους, δηλαδή οι δυνάμεις προστασίας της δικτατορίας Ερντογάν, να ταλαιπωρήσουν τον Άγγελο και τον Δημήτρη με την φυλάκιση στην κατεχόμενη Αδριανούπολη. Δηλαδή ο Ερντογάν, ο κουμπάρος του Καραμανλή (μην το ξεχνάτε αυτό) έκανε ακριβώς ότι και ο Τσίπρας με τους 8. Υποσχέθηκε αρχικά την επιστροφή των δικών μας, αλλά τώρα πρώτο λόγο έχει η δικαιοσύνη τους! Η ελλαδική συγκυβέρνηση παραδέχθηκε τελικά ότι είναι ομηρία. Είναι για αυτήν μείζον θέμα; Όχι φυσικά! Απόδειξη; Ποια ήταν η αντίδραση κατά του τουρκικού κράτους-μαφία; ΚΑΜΙΑ! Απλώς αναμένουμε!

Καμία αντίδραση από αυτούς που δεν σέβονται τον Στρατό

Είχα αναφερθεί και πιο παλιά, ότι από το 2015 κυβερνούν οι υποστηρικτές των αντιρρησιών συνείδησης. Σήμερα ο Κουβέλης, ο αριστερός, ο δικηγόρος αντιρρησιών συνείδησης δίνει μάχη για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών μας. Πως και με τι; Εγώ μόνο ευχές ακούω. Μην γελιόμαστε τώρα, ποτέ οι καταληψίες-μπαχαλάκηδες είτε είναι στην Πατησίων με τα 30 ευρώ και την μία τυρόπιτα, είτε στο Μαξίμου και στη βουλή με τα χιλιάδες αφορολόγητα μπικικίνια, δεν μπορούν να νιώσουν κάτι για την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που οι μεν σιχαίνονται και οι δε υπόλοιποι του τόξου καπηλεύονται.
Αν δεχόταν πραγματικά ότι είναι εχθρική πράξη, μέχρι την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους, θα είχαμε κλείσιμο συνόρων, τελωνείων, απαγόρευση προσγείωσης τουρκικών αερογραμμών, απέλαση Τούρκου πρεσβευτή και προξένου, ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή και προξένου και κάποια άλλα τα οποία δεν λέγονται δημοσίως. Ούτε βέτο στα δις ευρώ της Ε.Ε. δεν έθεσαν, από τα οποία εννοείται και κάποια δικά μας!

Η καπηλεία της προσμονής

Τέλος, στους γονείς τους που ταλαιπωρούνται με Ψ.ΕΠ. (ψυχολογικές επιχειρήσεις) των Τούρκων και με το ελλαδικό κράτος των αναθεωρητικών φιλονατοϊκών καπιταλιστών κομμουνιστών, να μην μπορεί να λήξει αυτή την αδικία της ομηρίας, εύχομαι κουράγιο και ψυχική δύναμη, έχουν συμπαραστάτες όλους του Έλληνες. Πάντως καλό θα ήταν οι γονείς να αποφεύγετε την υπερέκθεση στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) που καπηλεύονται την προσμονή σας και μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην εξέλιξη.
Μπορείτε να κάνετε και μήνυση κατά του υπουργού ή του αναπληρωτού, όποιου εξέδωσε αυτήν την βιαστική και χωρίς έρευνα προσβλητική για τα παιδιά σας, τον Στρατό και το Έθνος ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία της περιοχής και να ζητήσει από τις εταιρείες των κινητών τηλεφώνων, την άρση απορρήτου του ίχνους στίγματος λήψης κατά την περιοδική σάρωση των κινητών τους καθώς θα βρεθούν οι συντεταγμένες που έλαβε μέρος η απαγωγή (σας θυμίζω το σχέδιο ενημέρωσης Βουλγαράκη για τις υποκλοπές) και ίσως και με την αρωγή της Ε.Υ.Π (απίθανο),να δούμε αν ήταν απαγωγή εντός ελληνικού εδάφους, δηλαδή εχθρική πράξη πολέμου των Τούρκων, που τρομοκρατημένη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα τέσσερα και την ουρά στα σκέλια, ίσως να καλύπτει!
Μία πολιτική «ηγεσία» συμπεριλαμβανομένου και του Πάκη, που ενώ αναμένονται δόλια χτυπήματα από τον σουλτανοψυχωτικό φίλο και γείτονά τους (οι ίδιοι τον λένε έτσι), μας έχουν ζαλίσει με την συνεχή παραίνεση για ψυχραιμία. Με τόσο ψυχραιμία -ψυχρό αίμα- θα γίνουμε φίδια!

Δημήτρης Β

ΠΗΓΗ