Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού έχει βελτιωθεί ο καιρός.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Όλα είναι υπό έλεγχο.

Σε διαφορετικό τόνο, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είπε:

Οι υποδομές υποδοχής είναι υπερπλήρεις.

Τα πράγματα είναι στο όριο να ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο. Έρχονται περισσότεροι από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι προσωρινό και όχι αρκετό μέτρο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Frontex.

Εκπρόσωπος Ερυθρού Σταυρού

Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε την αλλαγή αλλά ανησυχούμε ότι όσο βελτιώνεται ο καιρός και η στάθμη του νερού υποχωρεί, τότε ολοένα και περισσότεροι θα τολμούν το ταξίδι γιατί θα είναι ευκολότερο το πέρασμα.

Ο Υπουργός προσπαθεί να εμφανίσει μια εικόνα καλή για την κατάσταση που επικρατεί αλλά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας έχει μια διαφορετική άποψη. Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε ότι ο αριθμός των Μεταναστών θα αυξηθεί, όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έρχεται να αντιμετωπίσει και μια ανθρωπιστική κρίση.

Αμέτρητες οικογένειες έχουν φύγει από τον τόπο τους και κατευθύνονται προς την Ελλάδα, με σκοπό μετά να μπούνε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέσα στους πράγματι ταλαιπωρημένους ανθρώπους, έχουν παρεισφρήσει στοιχεία εγκληματικά. Πολλοί άνθρωποι, προσποιούμενοι τους μετανάστες, έχουν πολύ κακές βλέψεις. Δεν έχουν τέλος οι ειδήσεις για Τζιχαντιστές οι οποίοι «περνάνε» από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη (προσποιούμενοι τους μετανάστες).

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και για τους μετανάστες αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι στενάζουν από την οικονομική κρίση.

Από ότι φαίνεται ζούμε και πάλι, τις εφιαλτικές μέρες του 2015. Η προσφυγική κρίσης είναι πρωτίστως μια ανθρωπιστική κρίση. Εμείς σαν λαός, δεν το έχουμε στο «αίμα» μας να γυρνάμε την πλάτη μας στα προβλήματα. Το δεδομένο μας φιλότιμο όμως, κάποιοι το εκμεταλλεύονται.

Δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε εικόνες «Ισλαμαμπάντ» στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και αλλού. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε λογικές σκέψεις και να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα όλα τα φλέγοντα ζητήματα.

Κανένας δεν επιθυμεί το κακό των μεταναστών ΑΛΛΑ:

Άλλο πράγμα είναι το φιλότιμο και άλλο πράγμα είναι η άγνοια.

Σαφώς η Τουρκία στέλνει επίτηδες μετανάστες, ώστε να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό και σε περίπτωση πολέμου να πολεμάμε σε δύο μέτωπα.

Όπως όμως διαβάσατε και παραπάνω, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι μετανάστες είναι κατ’ανάγκην Τούρκοι πράκτορες ή Τζιχαντιστές, δεν μπορούμε όμως και να κλείνουμε τα μάτια μας.

Η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών. Δεν έχουμε ούτε την δυνατότητα, ούτε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να δεχτούμε εκατομμύρια. Πρέπει να κοιτάξουμε και το Εθνικό συμφέρον. Σε κάποια νησιά του Αιγαίου οι Έλληνες αποτελούν την μειοψηφία.

Το παραπάνω γεγονός, είναι απαράδεκτο και πρέπει να λυθεί άμεσα. Οι Έλληνες δεν κάνουν πολλά παιδιά, η Ελλάδα «πεθαίνει». Οι Μουσουλμάνοι για παράδειγμα, έχουν ο καθένας από 5-7 παιδιά το λιγότερο.

Δεν πρέπει να σκεφτούμε και την χώρα μας λίγο;

Του Γιώργου Φαρμάκη

ΠΗΓΗ