Η ασυδοσία και το κόμπλεξ ορισμένων μπροστά στο μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού δεν έχει όρια και τους οδηγεί στο να κάνουν παράλογες ενέργειες νομίζοντας ότι κάνουν κάτι το σπουδαίο. Τελευταίο κρούσμα ήταν η βεβήλωση των αγαλμάτων της Αφροδίτης της Μήλου και του Διαδούμενου που βρίσκονται στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων αγαλμάτων.
Οι καθηγητές και οι μαθητές το πρωί αντίκρισαν ένα άσχημο θέαμα καθώς κάποιοι είχαν τοποθετήσει στα αγάλματα από εσώρουχα μέχρι και…προφυλακτικά.
Αργότερα οι καθηγητές ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για ένα πείραμα που σκοπό είχε να καταδείξει τον ευτελισμό του πολιτισμού στην εποχή μας.
Οι καθηγητές αντέδρασαν όχι για την απόπειρα εξευτελισμού του πολιτισμού μας αλλά για το ότι το γεγονός συνέβη στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να γνωρίζουν ότι οι αντιδράσεις τους καταγράφονται από κάμερες ενώ θα μπορούσε να γίνει όπως είπαν σε μία γκαλερί, εκεί δηλαδή δεν θα τους πείραζε;

Αφού όμως ήθελαν τα διεστραμμένα αυτά μυαλά να θίξουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας γιατί, ας πούμε, δεν παρέμβαιναν εικαστικά σε εικόνες πολιτικών, γιατί «όλως τυχαίως» παρατηρούμε ότι θύματα είναι πάντα η Ελλάδα και ο πολιτισμός της…

ΠΗΓΗ