Αρχική Τεχνολογία Το πιο φθηνό μοντέλο iPhone θα γίνει ακόμα πιο φθηνό

Το πιο φθηνό μοντέλο iPhone θα γίνει ακόμα πιο φθηνό

Υπάρχουν καλά νέα για τους λάτρεις της Apple

Σύμφωνα με νέα στοιχεία πωλήσεων, η Apple πρόκειται να αυξήσει την τιμή του iPhone X, με την κυκλοφορία μίας νέας εκδοχής του μοντέλου μέσα σε αυτή τη χρονιά, όπως αναφέρει το Business Insider. Τα καλά νέα είναι -μάλλον- πως σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, το πιο φθηνό μοντέλο iPhone θα γίνει ακόμα πιο φθηνό.

Το iPhone X κυκλοφόρησε στο τέλη της περασμένης χρονιάς μετά από μεγάλη προσμονή, με την Apple να το διαφημίζει ως το μεγαλύτερο, γρηγορότερο και καλύτερο στην οικογένεια από smartphones της, συνοδεύοντάς το με την τιμή των 1.119 ευρώ. Και απ’ ότι φαίνεται, οι καταναλωτές δεν ανταποκρίθηκαν στο μοντέλο όπως περίμενε η εταιρεία, με τον CEO Tim Cook να ισχυρίζεται πως τα έσοδα της Apple απ’ τα iPhones έπεσαν κατά 1%, όπως αναφέρει το Business Insider.

Τώρα, οι αναλυτές της Wall Street ισχυρίζονται πως τα iPhones θα πωλούνται πολύ λιγότερο απ’ ότι προέβλεπαν στους επόμενους μήνες. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως η Apple θα κατεβάσει την τιμή του iPhone X για να ενθαρρύνει το κοινό -σύμφωνα με το Business Insider, πιθανόν να αυξήσουν την τιμή κατά τουλάχιστον 100 ευρώ όταν η νέα εκδοχή του iPhone X βγει στην αγορά αργότερα αυτή τη χρονιά.

Οι αναλυτές αναφέρουν πως έχει να κάνει με αντίστροφη ψυχολογία. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα είναι διατεθιμένοι να δώσουν παραπάνω χρήματα για το νεότερο μοντέλο iPhone. Αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο, ένα iPhone άνω των 1000 ευρώ κάνει ένα iPhone 8 των 859 ευρώ για παράδειγμα, να φαίνεται πολύ καλύτερο deal.

Έτσι, η Apple εξετάζει επίσης τον ενδεχόμενο να κάνει τα φθηνότερα μοντέλα iPhone, όπως το iPhone SE, ακόμα πιο φθηνά, για να ισορροπήσει την αύξηση στην τιμή του iPhone X. Το iPhone SE είναι στα 349 ευρώ, αλλά ενδεχομένως η τιμή να μειωθεί ακόμα περισσότερο με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων iPhone.

Πηγή: http://jenny.gr/